Etusivu » Pelitarjoaja » Play-n-go » Reactoonz 2

Reactoonz 2


Reactoonz 2 on Play’n GO’n valmistama korkean varianssin videoslotti, jonka julkaisu tapahtui netti- ja mobiilikasinoilla vuoden 2020 syys-lokakuun taitteessa.

Samainen pelivalmistaja on ollut yksi pelialan suurista jo 2010-luvun alusta saakka. Etenkin grid-slotit ovat olleet heille sellainen osa-alue, jossa Play’n GO on aina ollut edelläkävijöitä, kun muistamme esimerkiksi Energoonz-, Gemix-, Moon Princess- ja Gold Volcano -nimiset julkaisut sekä sittemmin jo pelisarjoiksi kasvaneet Golden Ticket 1&2 sekä Troll Hunters 1&2. Grid-sloteista suosituimpana voitaneen kuitenkin pitää vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä julkaistua Reactoonz-peliä, joka on nyt saanut enemmän tai vähemmän odotetun jatko-osan.

Tällaisia videoslottien jatko-osia on nähty 2020-luvun alussa todella paljon. Osa niistä on viety megaways-pelien pohjalle ja osa taas on saanut muutoksia muun muassa erikois- ja ilmaiskierrostoimintoihinsa. Reactoonz 2 menee näistä vaihtoehdoista jälkimmäiseen kategoriaan. Se ei ole pelivalmistajalta yllättävä ratkaisu ja pelaajatkin ottanee jatko-osan paremmin vastaan tällaisenaan.

Kuten infosta voi huomata jo ennen ensimmäistäkään pelikierrosta, niin maksimivoitto on kokenut pienen korotuksen (5 083 x panos). Jollekin tätä lukevalle tuo teksti saattaa pistää silmään, koska Play’n GO infosi alun perin lukemasta 3 000 x panos. Tähän tuli kuitenkin muutamassa viikossa korjaus ylöspäin. Ulkoisesti muutokset ovat melko pieniä – peliruutu ja voittokuviot näyttävät vastaavalta kuin aiemminkin, eikä pelin äänissäkään ole paljoa eroa entiseen. Mitä sitten on muuttunut – muutakin kuin se numero nimen perässä, ja mihin suuntaan, niin siitä otamme selvää seuraavassa.

Yksityiskohtia Reactoonz 2 -pelistä

Reactoonz 2 on 7×7 -kokoiselle pohjalle luotu grid-slotti, jossa on jokaisen pelikierroksen alussa 49 uutta voittokuviota. Voittoyhdistelmien on mahdollista muodostua mille kohtaa tahansa peliruutua, kunhan vähintään viisi voittokuviota tai niiden ja wildien sekoituksia on kosketuksissa yhdellä neljästä laidastaan. Jos ja kun näin tapahtuu, niin voittoyhdistelmä rikkoutuu ja samaisen ketjureaktion aikana tyhjät paikat täytetään uusilla voittokuvioilla, joka joko katkaisee tai jatkaa pelikierrosta entistä pidemmälle.

Pelin voittokuviot on helpointa jakaa kahteen neljän kuvion leiriin: Alemmat voittokuviot ovat yksisilmäisiä ja paremmat taas kaksisilmäisiä, joista paras on vaaleanpunainen. Kaikkien näiden voittohaarukka jakautuu yli 15 voittokuvion yhdistelmistä välille 3-500 x panos. Wildeja on muutamaa eri lajia. Näistä ensimmäisenä mainittakoon ylemmän esimerkkikuvan toisella pystyrivillä (alemman kuvan alarivi) olevat pallot, joiden lisäksi pelissä nähdään uudenlainen Energoon-wild sekä ykkösosastakin muistettava Gargantoon.

Jokaisen pelikierroksen alussa jokin huonommista voittokuvioista korostuu hehkuvilla reunoilla. Jos tällainen on mukana voittoyhdistelmässä, niin tällöin peliruudulle ilmestyy Electric Wild ja samalla ylempi peliruudun oikean laidan mittareista (tietokoneen selain) saa täytettä. Tässä Fluctometer -nimisessä mittarissa on 11 porrasta, joiden täytyttyä peliruudulle lisätään enintään kolme wildia. Mittari voi täyttyä useammankin kerran yhden ketjureaktion aikana, kunnes se nollautuu ennen seuraavaa pelikierrosta tai Gargantoon astuttua ruudukkoon.

Jos peliruudussa tai ruudukossa on ketjureaktion päätteeksi kaksi tai sitä useampi wild, niin nyt aktivoituu Wild Pair Explosion -niminen erikoistoiminto. Tässä erikoistoiminnossa peli valitsee kaksi wildia, jotka ovat joko suorassa linjassa toistensa kanssa tai sitten ei suorassa linjassa. Ensimmäisessä tapauksessa kaikki muut voittokuviot poistetaan ruudukosta paitsi wildit ja nämä poistetut kuviot lisätään alempaan mittariin. Jos wildit eivät ole suorassa linjassa, niin tällöin ainoastaan niiden väliin mahtuvat kuviot poistetaan.

Vielä jatketaan wildien parissa, kun vuoronsa saa ylemmän kuvan oikeassa laidassa näkyvä tummansininen pallo, joka kulkee myös nimellä Uncharged Wild. Nämä wildit aktivoituvat ainoastaan silloin, kun niiden viereistä lähtee voittoyhdistelmä suoraan ylös, alas tai sivuille. Vaihtoehtoisesti ne muuntuvat normaaleiksi wildeiksi Wild Pair Explosionin käynnistyessä.

Ylempi mittareista tulikin jo tutuksi ja alempi, eli neljä tasoa käsittävä Quantumeter esitellään nyt. Tätä mittaria täytetään voittoyhdistelmillä joissa ei ole wildeja tai joissa on Electric Wildeja tai yllä kerrotulla tavalla Wild Pair Explosion -erikoistoiminnolla. Mitä enemmän mittaria on täytetty, niin sitä parempia toimintoja siitä voi saada, jotka esitellään luettelomerkein.

  • Taso 1: Mittarissa tulee olla 55 kuviota, jonka jälkeen ruudukkoon lisätään neljä Energoon-wildia.
  • Taso 2: Mittarissa tulee olla 85 kuviota, jonka jälkeen ruudukkoon lisätään 2×2-wild.
  • Taso 3: Mittarissa tulee olla 110 kuviota, jonka jälkeen ruudukkoon lisätään 3×3-wild.
  • Taso 4: Mittarissa tulee olla 135 kuviota, jonka jälkeen 3×3 -kokoinen x2-voittokertoimella oleva Gargantoon hyppää ruudukkoon.

Jatkoa Gargantoon-wildiin. Aluksi Gargantoon laskee kaikki voittoyhdistelmät ympäriltään, jonka jälkeen se jaetaan kahteen 2×2 -kokoiseen osaan ja sijoitetaan uusiin kohtiin peliruudulla. Taas kaikki voitot lasketaan yhteen ja kolmannessa vaiheessa ruudukossa on yhdeksän yksittäistä wildia, joista saadaan taas x2-voitot.

Olemme kirjanneet Reactoonz 2 -pelin palautusprosentiksi 96,20 %. Tämä ei ole kuitenkaan ainoa totuus, sillä pelin version mukaan lukema voi olla sitä jopa viisi prosenttia matalampi.

Yhteenveto

Monelle meistä alkuperäinen Reactoonz tulee varmastikin olemaan näistä kahdesta se valinta jatkossakin, mutta Reactoonz 2 on siitäkin huolimatta onnistunut jatko-osa.

Jos aiempi osa on tuttu, niin suurtakaan eroa näiden välille on vaikea luoda. Wild-toiminnot ovat pikkuisen erilaisia ja Gargantoon sisältää nyt x2-voittokertoimen. Maksimivoittoakin on siis ruuvattu pikkuisen ylöspäin. Se on Play’n GO’n kannalta hyvä asia, sillä se tekee pelin markkinoinnista helpompaa, mutta lopulta suurimmat voitot pysynee samalla tasolla kuin pelisarjan ykkösosassa.

Sellaisella pelaajalla kestänee jonkin aikaa käsittää pelin toiminnot, jolle koko pelisarja tai jopa grid-slotit ovat vieraita. Alkuun ei välttämättä ymmärrä edes, että miksi tuossa tai tuossa on nyt wild tai mitä tuo ja tuo mittari tarkoittaa, mutta kaiken kyllä oppii.

Neljä tähteä.

Pelaa täällä


Ladataan...
Odota hetki... Ladataan...
Avaa chat