Nitropolis 2

|ELK Studios|2021-05-04|RTP: 95.00 %
Etusivu » Pelitarjoaja » Elk » Nitropolis 2

Arvostelu

1 arvostelu - 4.00/5.00

Nitropolis 2 on ELK Studiosin käsialaa oleva korkean varianssin videoslotti, joka julkaistiin netti- ja mobiilikasinoilla huhti-toukokuun vaihteessa vuonna 2021.

Pelisarjan avausosa, Nitropolis, esiteltiin noin puoli vuotta tätä ennen. Julkaisunsa aikaan sitä tuli hehkutettua kohtalaisen paljon ja ennustettua sen lyövän läpi myös suuren yleisön silmissä, mutta ehkäpä sen suosio ei ollut kuitenkaan aivan sitä luokkaa, mitä sadoilta miljoonilta voittolinjoilta, näyttävältä ulkoasulta ja hauskalta teemalta saattoi ennakoida.

Nyt koittaa uusi yritys, kun matkaamme toistaa kertaa rähjäisten koirien, kissojen ja rottien hallitsemaan post-apokalyptiseen kaupunkiin. Mikäli Nitropolis 2:n sisältö uusine ominaisuuksineen kiinnostavat, niin jatka lukemista.

Kuva peruspelistä.

Yksityiskohtia Nitropolis 2 -pelistä

Nitropolis 2 on kuusi reeliä leveä ja neljä riviä korkea videoslotti – tai viisi, kun huomioimme ylhäällä kulkevan vaakarivin. Tässä muodossaan siinä on 4 096 vasemmalta oikealle luettavaa voittolinjaa, mutta pelaamisen mittaan linjamäärää voidaan ruuvata aina 191 102 976 voittolinjaan saakka.

Voittokuvioina näemme korttipakan J-A sekä niitä seuraavat eri eläinjengien vihreät, violetit, punaiset ja kultaiset julisteet. Kaikkein arvokkaimpia voittokuvioita ovat jengien väreihin täsmäävät eläimet, joista arvokkain on kultainen susi, johon emme ykkösosassa törmänneetkään. Susien linja-arvo on 3 x panos. Se ei ole kovinkaan paljoa, mutta samalla on hyvä muistuttaa siitä linjamäärästä. Varsinaisia erikoiskuvioita ovat wildit (linja-arvo 1 x panos), scatter-merkit sekä jo mainitun yläosan vaakarivin kuviot, joista jatkamme heti seuraavaksi.

Yläriviä on helpompi kutsua nimellä Nitro Booster. Siellä on nähtävissä sinisiä, vihreitä ja kultaisia erikoiskuvioita, joilla on oma merkityksensä joko alla olevaan tai kaikkiin Nitro-reeleihin. Mitä äskeinen termi sitten tarkoittaa, niin Nitro-reelit tai -reelsit ovat niitä kohtia, joihin peli lataa suuremman pinon (jopa 12) voittokuvioita tai wildeja numeroin merkattuna. Luettelomerkeissä on listattu vihreät ja kultaiset toiminnot englanninkielisen version mukaisesti.

  • Pay Both Ways (Sininen): Voittoyhdistelmät tai -linjat luetaan molemmista suunnista.
  • Respin (Sininen): Lukitsee Nitro Reelsin ja antaa Respinin mahdollisine toimintoineen.
  • Nitro Wild (Vihreä): Nitro-reelillä on nyt wildeja.
  • Nitro Upgrade (Vihreä): Nitro-reelillä on nyt enemmän kuvioita.
  • Nitro Match (Vihreä): Nitro-reelin kuvio täsmää vasemmalla puolella olevan reelin voittokuvioon.
  • All Premium (Kulta): Nitro-reeleillä on pelkästään parhaimpia voittokuvioita.
  • All Wild (Kultainen): Nitro-reeleillä on wildeja.
  • All Match (Kultainen): Nitro-reelien kuvion täsmäävät vasemmalla puolella olevien reelien voittokuvioihin.

Ilmaiskierrostoimintoa varten tarvitaan kolmesta kuuteen scatter-merkkiä, joista palkitaan 10-25 ilmaiskierroksella. Ilmaiskierrostoiminto voi uusiutua vastaavalla menetelmällä ja ylemmät Nitro Reels -toiminnot ovat nekin nähtävissä. Peruspelistä poiketen jokainen Nitro Reels lukitaan paikoilleen ilmaiskierrostoiminnon loppuun saakka.

X-iter-valikosta on ostettavissa (evätty tietyissä maissa) viisi erikois- tai ilmaiskierrostoimintoa, joiden hintahaarukka on 5-500 x panos. Näillä voi siis ostaa esimerkiksi Nitro Reels -toimintoja ja scatter-merkkien määrän mukaan lajiteltuja ilmaiskierrostoimintoja.

Maksimivoitto Nitropolis 2 -pelissä on ykkösosan tavoin 10 000 x panos.

Palautusprosentti on pitkässä juoksussa tasan 95 %. Vaikka yksittäisillä pelikerroilla ei suurempaa merkitystä olisikaan, niin tänä päivänä on ymmärrettävää, että alle 96 %:n lukemat voivat ajaa pelaajan toisten pelien tai valmistajien pariin, jos nyt kaikki meistä eivät palautusprosentista paljoa välitäkään.

Kuva ilmaiskierrostoiminnon alkuvaiheesta.

Yhteenveto

Tällaisen pelisarjan jatkaminen on pelivalmistajan silmin olettavasti huomattavasti helpompaa kun vertaamme vaikkapa NetEntin Dead or Alive -pelisarjaan tai Relax Gamingin Money Train -peleihin. Ei sillä, että marraskuussa 2020 julkaistu Nitropolis olisi ollut huono ja jatko-osa olisi automaattisesti parannus siihen, mutta samanlaista palautetta ei kaiketi joudu sietämään kuin taas yksinä esimerkkeinä Play’n GO ja heidän grid-slottiensa toiset versiot ovat näyttäneet.

ELK Studiosin voi sanoa onnistuneen Nitropolis 2:n kanssa erinomaisesti. Muutokset eivät ole liian suuria, kuten ei pidä ollakaan, jotta alkuperäinen idea säilyy ennallaan, mutta ne vähäisetkin erikoistoimintoineen ja miksi ei myös ostotoimintoineen ansaitsevat kehut.

Neljä tähteä tai jonkun sakaran sen yli. Oletko samaa mieltä, että jatko-osa on parannus edeltäjäänsä? Kommentoi ja/tai jaa tähtesi. Kiitos.

Bonukset

Lataa lisää

Voittajat

Kokemuksia

Hetki... ladataan kommentteja

Muistithan, että voit pelata Nitropolis 2 peliä esimerkiksi täällä

Faktat

Yleistietoa