fbpx
Rekisteröidy
Etusivu » Korisliigan ennakkopaketti

Korisliigan ennakkopaketti

Korisliiga 2019-2020 ennakkopaketti

 

Taustatietoa

Tämän ennakkopaketin pääarkkitehteinä ovat toimineet rumpumies @Ispi89 (Ismo), katajafanin rumpuporukan päällikkö Jyppe ja artikkelin kirjoittanut @habs. 

Ismolta löytyy arvokasta tietoa pelaajista, joista hän on koostanut ennakkoon mukavan koosteen, Katajaa ja Korisliigaa hän on seurannut vuodesta 2002. Ismo on pyörittänyt Youtubessa myös Katajasta kertovaa Sukkana Koriin videopodcast-sarjaa ystävänsä Jypen kanssa. Ismo on tehnyt pelaaja -ja valmentaja-arvioiden pohjat, joihin Habs lisäsi omat kommentit ja pientä hienosäätöä arvioihin ja Jyppe kirjoitti joukkueista lyhyet sanalliset arviot. 

Innostus Ismolla ja Jypellä on ollut puhtaasti urheilullinen, kriittinen silloin kun krittiikkiä tulee antaa ja vedot eivät ole liittynyt harrastukseen.

Habs on seurannut Katajaa aktiivisemmin 2010-luvulla, välillä jopa yli-innokkaasti, ja korisliiga kiemurat ja etenkin korisliigan vedonlyönti on tullut tutuksi. Habsin käsialaa artikkelissa on joukkueiden vedonlyönnillinen arviointi.

Pyrimme päivittämään pakettia etenkin pelaajien osalta kauden edetessä muutosten mukaan ja uuden tiedon perusteella, joten paketista voi olla hyötyä vielä myöhemmässäkin vaiheessa kautta kun lisää tietoa pelaajista ja joukkueista sekä mahdollisista jenkkivaihdoista tulee.

Päivityksistä logi ilmestyy raportin alareunaan, jotta helpompi pysyä kartalla muutoksista

——–

Korisliigasta yleisesti

 

Korisliiga eli Suomen korkein koripallosarja pelataan kaudella 2019-2020 12 joukkueen voimin. Liiga laajenee siis yhdellä tulokkaalla, kun ykkösessä upean kauden pelannut Lahti Basketball saadaan mukaan korisliigaperheeseen. Näin ollen Lahti palaa muutaman vuoden tauon jälkeen koriskartalle Namika Lahden jätettyä sarjan talousvaikeuksien vuoksi vuonna 2015. 

Korisliiga alkaa tänä vuonna jo syyskuun puolella, tarkemmin ottaen pe 27.9 pyöräytetään käyntiin ensimmäiset pelit. Korisliiga pelataan nelinkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue kohdataan kahdesti kotona ja vieraissa. Yhdelle joukkueelle kertyy pelejä 44 + mahdolliset pleijarit päälle. Lisäksi Karhu Basket osallistuu hallitsevana mestarina koripallon Mestarien Liigan karsintoihin (jotka ovat tätä kirjoittaessa alkaneet), ja mikäli se selvittää haasteelliset karsinnat, on kovia lisäpelejä roppakaupalla kauden aikana. Kataja Basket pelaa myös eurosarjoja ainakin karsintojen verran, mutta näissä karsinnoissa selvitettävänä on vain yksi kaksiosainen ottelupari. Katajan näkeminen europeleissä on siis huomattavasti todennäköisempää tälläkin kaudella, joskin ilmaiseksi se europaikka ei tule.

Kun runkosarja on taputeltu päätökseen, päästään huhtikuussa playoffien kimppuun, jossa tutusti kahdeksan parasta etenevät puolivälierävaiheeseen. Viimeiseksi jäänyt tippuu suoraan ykkösdivariin. Puolivälierät pelataan jälleen paras viidestä-formaatilla, joten kolmella voitolla pääsee mitalipeleihin. Välierät ja finaali pelaillaan paras seitsemästä-formaatilla, ja neljällä voitolla irtoaa ottelusarjasta päänahka. Pantteripatsasta nostellaan viimeistään 25.5.2020.

Korisliigan ulkomaalaiskiintiö on tälläkin kertaa 4 jenkkiä (tai muuta ei-kotimaiseksi laskettavaa vahvistusta). Ulkomaalaiskiintiö ei ole virallinen sääntö, vaan joukkueiden sopima ns. herrasmiessopimus, jolla taataan se, että kaikista joukkueista ei muodostu täysin jenkkipainotteisia; jenkkien hinta-laatusuhde on kuitenkin huomattavasti suomalaisia parempi. Keskitason suomalainen voi tämän takia olla kokonaiskuvassa taidoiltaan joukkueen heikointa jenkkiä jäljessä, mutta silti tärkeämpi palanen. Painotamme joukkuearvioissamme tätä tekijää, eli arvostelu on lähtökohtaisesti siltä pohjalta, miten tärkeä pelaaja on joukkueelle, vaikka tason 5 jenkki voisi kaksinkamppailussa harjata tason 7 suomalaisen.

Korisliigassa valtikkaa on kaksi viimeisintä kautta pitänyt Karhu Basket, joka on kivikovien jenkkivalintojensa ja parin muottiin erittäin hyvin sopivan suomalaisen turvin ollut vakuuttava etenkin ratkaisuhetkillä. Molempina kausina ykkössuosikkina kauteen on lähtenyt Salon Vilpas Vikings, mutta tietynlaista Kataja-syndroomaa on nyt huipulle ponnistaneella salolaisjoukkueella ollut. Katajahan nousi Korisliigaan 2000-luvun alussa ja taisteli lähes joka kausi mitaleista, mutta kulta kiersi joensuulaiset kaukaa; sanonta “hopea ei ole häpeä” alkoi olla tietynlaista kettuilua itärajalla, ja aiheesta väännettiin vitsejä korispiireissä. Myös Pedro-tarina vertauksia (Tuomas Virkkusen legendaarinen surumielinen Atletico Madrid-vertaus) kuultiin silloin tällöin. Kataja voitti kultaa lopulta kaudella 2015, jolloin heiltä ei sitä odotettu ja tuhkimotarina oli valmis. Vastapainona Vilppaalle ja Katajalle oli Karhu, joka otti heti ensimmäisenä ja toisena mitalinaan kultaiset laatat ja Pantteripatsaan päälle.

Korisliiga on noussut tasoltaan erittäin kovaksi sarjaksi, vaikka Euroopan terävimpään kärkeen on edelleen matkaa. Tällä kaudella suurimpia mestarisuosikkeja ovat Seagulls, Vilpas ja hallitseva mestari Karhu. Kataja lähtee kauteen mustana hevosena, ja taistelee mitalipeleistä yhdessä Pyrinnön, KTP:n ja Nokian kanssa. Seagulls on saanut kasaan erittäin kovia kotimaisia pelaajia ja kovia jenkkejä, joten nyt jos koskaan olisi paikka iskeä. Putoamista vastaan taistelee tuttuun tyyliin Ura ja Korihait. 

 

 

Joukkue -ja pelaajaarviot

 

Alla on joukkueista tarkemmat analyysit joukkue -ja  pelaajatasolla. On varmaa, että rosterit tulevat muuttumaan kun floppijenkit laitetaan kotiin ja uusia tulee tilalle. Syvyyskartat antavat kuitenkin hyvän lähtökuvan arvioitaessa miten poissaolot vaikuttavat pelaajiin.

 

Joukkueet on esitelty siinä järjestyksessä, jossa uskomme niiden olevan runkosarjan jälkeen.

 

1. Helsinki Seagulls 

 

 

2. Salon Vilpas

 


3. Kauhajoen Karhu

 


4. Joensuun Kataja Basket

 

5. Tampereen Pyrintö

 

6. KTP Basket

 

 

7. BC Nokia

 

 

8. Lahti Basketball

 

 

9.Lapuan Kobrat

 

 

10. Kouvolan Kouvot

 

 

11. Kaarinan Ura Basket

 

 

 

12. Uudenkaupungin Korihait

 

 

Ismon ja Jypen videoarviot Korisliigasta voit katsoa allaolevasta videosta:

Vedonlyöntiin voimalukuja

Laitan tähän loppuun vielä pienen pätkän arviota vedonlyönnin kannalta. Olen arvioinut jokaiselle joukkueelle kategorian, johon joukkue kuuluu. A+ on paras ja E- on huonoin. Lisään hyvin karkealla ja nopealla arviolla tehdyn taulukon, johon otetaan vasemmalta riviksi kotijoukkueen taso ja ylhäältä vierasjoukkueen taso. Kohdesarakkeen arvona oleva luku kertoo arvion, mikä olisi hyvä tasoitus tälle joukkueelle. Jos arvio on plusmerkkinen, se tarkoittaa kotijoukkueen voittavan keskimäärin luvun osoittamalla pistemäärällä, ja miinusmerkkinen lukema taas tarkoittaa vieraiden voittoa. Kannattaa silti huomioida että voimaluvut voivat elää kauden edetessä, tai poissaolot vaikuttavat näihin. Nämä voimaluvut ovat voimassa nykytilanteen vallitessa ilman pahempia poissaoloja. Esim. jos B+ tason joukkue kohtaa E- tason joukkueen kotonaan, tulisi tasoituksen bookkerilla olla -20, ja E- joukkueen pelatessa kotona B+ vastaan, vastaava tasoitus olisi -9 vieraille. Jos bookkerin tasoitus poikkeaa merkittävästi tästä, kohde saattaisi olla pelikelpoinen, mikäli voimaluvut on arvottu oikein. Tämä antaa vaan karkeita arvioita, ja erilaisilla joukkueilla voi olla erilaisia tapoja pelata johtoasemassa.

Arvioidut voimaluvut ennen kautta:

Seagulls A+

Vilpas A+

Karhu A-

Kataja B+

Pyrintö B

KTP B-

Nokia C-

Lahti D+

Kobrat D

Kouvot D-

Ura E

Korihait E-

 

Päivitetyt voimaluvut 10.10 kun korisliigaa pelattu pari viikkoa

Seagulls A
Vilpas A
Karhu B+
Kataja B
Pyrintö C-
KTP C+
Nokia C
Lahti D+
Kobrat D
Kouvot C-
Ura D-
Korihait E-

 

 

Pelaajapäivitykset ja arvioiden muutokset logi

Kerään tähän alareunaan logitietoina muutokset pelaajistossa tai pelaajiin kohdistuvissa arvioissa. Tämän avulla muutoksia on helpompi seurata:

25.9.2019: Pyrintö luopui Ahmad Thomasista ja tilalle Khalil Small. Päivitetty tämä Pyrinnön joukkuetietoihin https://pyrinto.fi/ahmad-thomas-ei-jatka-pyrinnossa-tilalle-khalil-small/

26.9.2019: Katajan pre-season pelien perusteella paras jenkki Earvin Morris sai rahakkaamman tarjouksen Libanonista ja lähti. Uusi jenkki haussa. https://www.katajabasket.fi/earvin-morris-jattaa-kataja-basketin/

25.9.2019: Nokia hommasi deMarcus Hollandin takakentälleen tuuraamaan loukkaantunutta Fisheriä. Fisherin tilanteesta tiedotetaan myöhemmin

https://www.basket.fi/korisliiga/uutiset/demarcus-holland-bc-nokian-takakentalle/

11.10.2019: Kataja hommasi kakkospaikalle aiemmin Espoo Unitedissa Korisliigan pistekolmoseksi takoneen Omar Calhounin paikkaamaan Libanoniin lähtenyt Morris https://www.katajabasket.fi/korisliiga-tuttu-omar-calhoun-kataja-basketin-neljas-ulkomaalaispelaaja/

19.10.2019: Kouvojen neljäs jenkki oli jäänyt lisäämättä, lisätty nyt https://kouvot.fi/silas-melson-kouvojen-neljas-vahvistus/

14.11.2019 Morris palaa Katajaan https://www.basket.fi/korisliiga/uutiset/kauden-kynnyksella-katajasta-lahtenyt-earvin-morris-palaa-joensuuhun/

14.11.2019 Jordi Juste ja Korihait purkivat valmentajasopimuksen, apuvalmentaja Nikula ottaa ohjat https://www.basket.fi/korisliiga/uutiset/yha-voitoton-korihait-vapautti-paavalmentaja-jordi-justen-tehtavistaan/

14.11.2019 Dillardille potkut Vilppaasta, Fleming tilalle https://www.basket.fi/korisliiga/uutiset/197-senttinen-chris-flemming-taydentaa-vilppaan-kokoonpanon/

14.11.2019 Jalen Henry ja Trey Zeigler täydentää Korihaita, Berrylle ja Meikle ei jatka joukkueessa https://www.basket.fi/korisliiga/uutiset/korihaille-jalleen-uusi-pelaaja-andre-berry-ei-jatka-joukkueessa/ https://www.korihait.fi/uutiset/meikle-ei-jatka-joukkueessa/

Kirjoittanut habs
Kerro jotain itsestäsi.
@peepso_user_1480(hrrmony)
Tykkään myös että Lahti päässyt jopa arvioissa playoffeihin mukaan 😉
@peepso_user_1481(habs)
Ja tosiaan jos rostereista on päässyt unohtumaan joku tärkeä pelaaja, niin kommentoikaa, niin lisätään. Kaikkia jämäminuuttien pelaajia ei varmastikaan löydy, mutta jos joku isomman roolin pelaaja on unohtunut, niin korjataan. Hrrmonyn vinkistä lisätty Ali Ahola Lahden kakkospointiksi 🙂
@peepso_user_1481(habs)
Lisäsin tuohon loppuun pienen pätkän voimalukuja ja niiden vaikutusta tasoitukseen kotona ja vieraissa. Nämä eivät todellakaan ole kiveen kirjoitettuja, mutta sanotaan näin että erittäin hyviä arvauksia keskimääräisestä ottelun lopputuloksesta, ja niitä voi käyttää omien arvioiden tukena
6 months sitten 6 months sitten
@peepso_user_1478(Iletus)
Hemmetin hyvä ennakko näin sarjasta tietämättömälle, mutta sitä paljon betsaavalle. Mielenkiintoista seurata, miten ennustukset toteutuu.
@peepso_user_1481(habs)
Ennakon alareunaan on lisätty logi, johon päivitän tiedon pelaajamuutoksista, jota artikkeliin tulee. Näin helpompi pysyä kartalla mikä muuttunut
6 months sitten 6 months sitten
Parhaat pitkävetovihjeet

UUSIMMAT

Lauantain brittivakio

Kirjoittaja: pino

Kuulumisia koronan keskeltä

Kirjoittaja: Hyny

ESL Logo

CS:GO huipputarjous, 30.00 kerroin OG:n voitolle!

Kirjoittaja: habs

Therme Erding - maailman hienoin kylpylä

Kirjoittaja: habs

Euroviisut 2020 peruttu

Kirjoittaja: Zoltan8D

Parhaat vedonlyöntibonukset
Ilmaiskierroksia tänään listaus
Parhaat kasinobonukset listaus