Etusivu » Korisliiga neljänneskausikatsaus ja perjantain 8.11 pelit

Korisliiga neljänneskausikatsaus ja perjantain 8.11 pelit

 

Korisliigan ensimmänen neljännes koko runkosarjan osalta alkaa piakkoin olla taputeltu, kun 44 runkosarjaottelusta on pelattu joukkueesta riippuen 8-11. Käydään joukkueet läpi siinä järjestyksessä, johon ne ennen kautta ennustimme:

Seagullsin peli on toiminut tasaisesti, ja se on ollut hyvässä iskussa lähes kaikissa peleissä. Pari vieraspeliä sen on romahtanut, Kouvoja ja Vilpasta vastaan, mutta muut pelit hoitunut rutiinilla ja saldo on  tällä hetkellä 8-2 ja sarjasijoitus 2.

Kakkoseksi ennakoitu Vilpas pitää kärkipaikkaa  saldolla 9-1. Vilpas on ollut vahva kaikissa peleissään. Erittäin kokenut ja laaja suomalaisrinki ja siihen hyvin sopivat jenkit on tehneet joukkueesta vaarallisen niin kotona kuin vieraissa. Ainoa tappio on tullut hieman yllättäenkin Lapualla Kobria vastaan. Kobrat ajautui viimeistään tuossa pelissä hetkeksi epäinhimilliseen loukkaantumiskurimukseen, mutta saivat vyölleen kovan voiton.

Karhu aloitti kautensa erittäin yskähdellen, ja etenkin kotipeleissä tuli suurena yllätyksenä, että kotivoittoa saatiin odottaa pitkään, ja lopulta se irtosi sarjan pisteautomaatilta Korihailta hyvinkin vaatimattomalla erolla. Sen jälkeen Karhu on parantanut juoksuaan, startti on hidas mutta kun vauhtiin pääsee, joukkue pelaa aivan kärkitason koripalloa. Nihkeä alkukausi on avannut Karhulle erinomaisia pelikohteita, koska joukkueen taso ei ole alussa päässyt kunnolla näkyviin, ja varmasti monen valmennuksellisen seikan loksahtaminen paikalleen on ottanut aikansa. Karhun saldo on 6-5 ja se on sarjassa jo kolmantena.

Neloseksi povattu Kataja menetti kauden kynnyksellä ennakolta parhaan pelaajansa Morrisin ja se sekoitti joukkuetta. Uusi tulokas Calhoun on saatu kuitenkin sisään joukkueeseen, ja Kataja on melko helpon alkuohjelman takia kerännyt kiitettävästi voittoja. Fakta on kuitenkin se että vieraissa on pelattu vasta kerran, ja vieraspelaaminen ollut pääosin melkoista kuraa. Euroopassa on otettu jo kolmesti takkiin, kun kaikki kolme vieraspeliä sattui lohkovaiheessa heti lohkon alkuun. Kaksi ensimmäistä tappiota oli rumin lukemin, mutta toisaalta peli on parantunut koko ajan. Katajalla ei ole ollut kunnon heittäjää, ja todellisena yllätyksenä on tullut että Kataja olikin (ainakin ennen Lahti-peliä) sarjan surkein kolmosprosentissa, mutta toisaalta paras levypalloissa ja vapareissa, kun normaalisti tilanne ollut aivan päinvastoin. Peli on ollut kyllä pääosin heikkoa, ja pelikirjasta puuttuu elementtejä, kun kolmosia kuitenkin heitellään paljon, vaikka ne ei uppoa. Ainoastaan sentteri Walters ollut hyvä, ja pelintekijä Ogumbemi-Jackson on toki myös pääosin validi. Suomalaiset olleet jollain tasolla pettymys, mutta kausi on pitkä ja paljon ehtii tapahtua.  Katajasta tuli nyt vähän tarkempi kuvaus, kun tätä joukkuetta seurannut kaikkein tarkimmin, ja rumpujakin pelissä paukutan. Katajan saldo on 5-3 ja europeleissä 0-3, mutta Korisliigan alkuohjelma ollut erittäin kotiottelupainotteinen ja pääosin melko helppo. Tappiot tulleet Vilppaalle kotona niukasti, Seagullsille vieraissa lopulta melko selvästi ja murskatappio kotona Lahdelle. Sijoitus 5 saattaa hyvinkin olla myös runkosarjan jälkeen Katajan kohtalona.

Pyrintö on saanut pelaajia terveeksi, ja erittäin surkean alkukauden jälkeen joukkue on palaamassa tasolle, johon sitä ennakoitiin. Joukkueella on laajuutta ja ratkaisuvoimaa, ja vaikka puhdas sentteri puuttuu, on Toiviainen valmentajana sen verran kokenut kaveri, että osaa ottaa joukkueesta irti sen mitä siitä pystyy. Pyrinnön saldo on 5-5 ja sijoitus 6.

KTP aloitti aiempien kausien tapaan vähän nihkeästi, mutta kun diesel on käynnistynyt, on joukkue noussut kovaksi haastajaksi, ja tällä hetkellä käyrä on nousujohteinen. Tällä hetkellä Kotkalla on vyöllään saldo 4-5 ja sijoitus on 8. mutta se tullee nousemaan tuosta jonkun verran.

Nokian kausi on ollut vaikea, joukkueella on hyvä potentiaali voittaa kotonaan kaikki pelit, mutta ensimmäistä kotivoittoa saatiin odottaa yllättävänkin kauan. Joukkue oli alkukaudesta ehkä hieman yliarvostettu, mutta tämä on tasaantunut viime peleissä, ja Nokialle on saanut jopa jonkunlaista vetoideaa. Nokia on hyvin on-off joukkue, ja kuuluu edelleen hyvin tiukasti keskikastiin. Saldo on tällä hetkellä 5-5 ja sijoitus seitsemäs.

Lahti Basketball on ollut alkukauden osalta mielenkiintoinen joukkue, ja tavallaan hyvin vaikea arvioitava. Kotipelit ovat olleet tervanjuontia, mutta vieraissa on otettu erittäin vakuuttavia voittoja. Joukkue onkin yllättäen ollut sarjan kärkipäätä pisteidenteossa, ja on tällä hetkellä sarjan eniten scorannut joukkue. Kolmoset on uponneet, ja joukkue on hyvin tasapainotettu, kelpo jenkit ja kaksi kovan tason suomalaista pelaajaa. Kaksi viimeisintä ottelua Katajan ja Kobrien vieraina olleet erittäin vahvaa näytöstä. Mielestäni Lahden 4-6 saldo ei ehkä anna oikeutta sille, mikä potentiaali joukkueella on, ja 9. sijoitus vaihtunee playoff-paikkaan ilman loukkaantumisia.

Kobrat on ollut vedonlyönnillisesti sarjan mielenkiintoisin joukkue. Runko on erittäin kapea, ja jos kaikki pelaajat ovat terveitä, joukkue on kotonaan erittäin hyvä parhaina päivinään; tästä osoituksena vakuuttava voitto Vilppaasta. Antto Nikkarinen loukkaantui tuossa pelissä, ja kun paras jenkki Capps ja toinen runkosuomalainen Juho Lehtoranta jäi sivuun, ja lopulta vielä Jussi Turjakin, joukkueesta tuli hetkessä heittopussi. Kahdessa seuraavassa pelissä Katajaa ja Seagullsia vastaan kolme terveenä ollutta jenkkiä teki kaikkensa, mutta sen takana ei ollut ketään. Kobrat taistelee playoff-paikasta, jos pysyy terveenä, mutta loukkaantumiset tekee joukkueen hyvin heikoksi. Saldo 3-7 ja 11.paikka sarjassa.

Kouvot on ollut sarjan alkukauden yllättäjä. Severi Kaukiaisen kehittyminen ja erittäin hyvät jenkit ovat nostaneet sen kärkikahinoihin. Mielestäni tässä on kuitenkin vähän reagoitu liikaa. Kouvot on kyllä kokonaisuutena parempi kuin ennakoitiin, mutta Kaukiaisen tehoissa on näkynyt hiipumista, ja jenkkien varassa ollaan edelleen liikaa. Tämä on avannut toisinaan hyviä peli-ideoita Kouvoja vastaan, mutta nykyinen nelossija (6-3) tullee tippumaan todennäköisesti.

Ura Basket avasi kauden ryminällä, ja otti vakuuttavia voittoja. Joukkue on ollut erittäin runsaskorinen, mutta puolustus on vuotanut todella paljon viime aikoina, ja joukkue on laskusuunnassa. On taso vahvempi kuin viime kaudella, mutta tämän hetkisen formin perusteella ainoastaan Korihait jäänee taakse. Saldo on 3-6 ja sijoitus 10.

Korihait on ollut odotetusti sarjan heittopussi. Heikot jenkit ja vaatimaton suomalaisten taso on tehnyt joukkueesta pisteautomaatin, vain pisteidenhakutyyli on vaihdellut. Kärkipään jengit ovat lähteneet takki auki surffaillen, ja hakeneet Korihaita mairittelevat voitot, kun taas keskitason itseluottamusta hakevat joukkueet ovat murjoneet vieraissakin haiparvea parketin koloon niin ettei eväkään sieltä pilkistä. Joissakin peleissä joukkue on näennäisesti pelannut hyvin ja roikkunut mukana, mutta missään vaiheessa ei ole oikeastaan ollut voitto edes vähän todennäköinen. Nähtäväksi jää ottaako Korihait kauden aikana yhtään voittoa vyölleen. Aika 1.85-1.85 antaisin over 1,0 voitolle ja ehkä 1.5-2.3 over 0,5 voitolle. Saldo 0-10 ja selkeä sarjajumbo.

 

Sarjan tilanne tiivistetysti (korisliiga.com taulukon mukaan):

1.Vilpas 9-1
2.Seagulls 8-2
3.Karhu 6-5
4.Kouvot 6-3
5. Kataja 5-3
6.Pyrintö 5-5
7.Nokia 5-5
8.KTP 4-5

————————————-
9.Lahti 4-6
10.Ura 3-6
11.Kobrat 3-7

————————————–

12.Korihait 0-10

 

Perjantain kierros 8.11

Pyrin ainakin silloin tällöin kirjoittamaan pieniä ennakoita kierroksista, mikäli niitä kiinnostaa lukea. Tässä perjantain kolmesta pelistä pientä ennakkoa:

Kouvot-Nokia

Uskon että Nokia tulee antamaan hyvän vastuksen, mutta Kouvot on kyllä kotonaan ollut erittäin vahva, ja Nokia ei ole sen tason vierasjoukkue, että uskaltaisin heitä pelata. Ajattelin että tasoitukseksi tähän tulee jotain -5,5 tai -6,5. Tuli hieman isompi, mutta ei ainakaan itsellä riitä peleihin. Kouvojen isompi voitto täysin mahdollinen, jos Nokia ei pysy kelkassa. Nokian iso voitto epätodennäköisempi.

Pyrintö-Kobrat

Pyrintö on ollut tämän kauden sarjassa yllättävän vaisu ottamaan murskavoittoja. Pelit ovat pysyneet tasaisina, ja isoin voitto on 13 pisteellä Karhusta, juuri ennen Karhun nousuvaihetta. Kobrat on ollut vastaavasti viime pelit vaisu. Se sai viime otteluun kuitenkin takaisin Nikkarisen ja Cappsin, ja tähän peliin saattaa tulla myös Lehtorannan Juho takaisin askiin. Myös Lauri Toivonen saatiin kuvioihin jo Gulls-peliin, eli sairastupa tyhjenee hyvää vauhtia. Kobrat pystyy jo tällä rosterilla antamaan vastusta kovemmalleen. Ennakoin ennen peliä, että Pyrsän tasoitukseksi tulisi ehkä jotain -9.5, joten tämä -15,5 yllätti. Toki jos pyyhe heitetään kehään, nämä pelit joskus repeää, ja lopussa eroa voi tulla paljonkin, mutta omissa papereissa Kobrat tällä tasoituksella kelpaa peleihin.

Perustelu
---
Tulos
Tappio
Kohteen tulos
105-88
Päätöskerroin
-
CLICK FOR ADDITIONAL INFO
PVM
Päivitetään aikavyöhykettä
PVM
2019-11-07 11:52:49
Laji
Koripallo

vihjeitä 300

vihjeitä yht. 984

P-% 100.49

P-% 96.44

Sarja
Korisliiga
Bookeri
Veikkaus
Valinta
Valinta: Kobrat+15,5
Kerroin
Kerroin: 1.850
Kerroin
Kerroin: 17/20
Kerroin
Kerroin: -117.65
Rajakerroin
Rajakerroin: 1.670
Kerroin
Rajakerroin: 67/100
Kerroin
Rajakerroin: -149.25
todennäköisyys
59.880
Panos
Panos 8.0
Vihjaaja
Vihjaaja
habs

Lahti-KTP

Arvioin tämän pelin coinflipiksi, Lahti on pelannut nousujohteista koripalloa, ja alisuorittanut pahasti kotona. Vieraissa tämä olisi KTP:n suosikkiasema, mutta vaikea nähdä sitä terveenä peliin lähtevää Lahtea vastaan suosikkina. En silti ihmettelisi, jos Pinny avaisi tämän vielä kovemmalla kertoimella.

Perustelu
---
Tulos
Tappio
Kohteen tulos
95-98
Päätöskerroin
-
CLICK FOR ADDITIONAL INFO
PVM
Päivitetään aikavyöhykettä
PVM
2019-11-07 11:52:49
Laji
Koripallo

vihjeitä 300

vihjeitä yht. 984

P-% 100.49

P-% 96.44

Sarja
Korisliiga
Bookeri
Veikkaus
Valinta
Valinta: Lahti
Kerroin
Kerroin: 2.350
Kerroin
Kerroin: 27/20
Kerroin
Kerroin: 135
Rajakerroin
Rajakerroin: 2.000
Kerroin
Rajakerroin: 1/1
Kerroin
Rajakerroin: 100
todennäköisyys
50.000
Panos
Panos 8.0
Vihjaaja
Vihjaaja
habs

 

 

 

 

 

Vastaa

Avaa chat