Etusivu » Turnauksesta turnaukseen

Turnauksesta turnaukseen

Lentopallon naisten EM-kisat ohi. Tämä oli ensimmäinen kerta sekä urheilullisesti että vedonlyönnillisesti kun näitä seurasin ja siihen nähden tulos ok, varsinkin kun näin pienellä vetomäärällä sitä ei voi edes oikein arvioida. Tänne tuli vetoja 10 kohteeseen, muutamaan yhdistelmäviritys, joten yksittäisen vedon osuminen vaikuttaa paljon tulokseen.  Itse olen sitä mieltä, että olisin ansainnut yhden osuman enemmän mutta siitä voi olla toistakin mieltä. Yksittäisen joukkueen ailahtelevuus tuli kalliiksi, tässä tapauksessa Turkin, ja olisi voinut tulla vieläkin kalliimmaksi sillä finaali oli aivan 50-50 ja Serbian voitto onnekasta. Finaali oli hyvä esimerkki siitä että olin alun perin oikeilla jäljillä mutta en luottanut arvaukseeni vaan menin markkinan mukaan. Ennen kuin näin kertoimia ajattelin että Serbia voisi olla jotain 1,70 mutta eihän siitä saanut kuin 1,30. Tuossa olisi kaikki mahdolliset tasoitukset Turkin suuntaan osunut. Itse asiassa oikeassa elämässä pelasinkin eräoverin mutta en sitä tänne viitsinyt kun se ei enää olisi pelastanut tulosta. En tiedä opinko mitään ja jos opinkin niin tuskin muistan sitä seuraavissa kisoissa. Seuraavat EM-kisat kahden vuoden kuluttua johon puolet pääsee suoraan ja puolet karsinnan kautta. Suomen joukkue on nuori joten sen pitäisi edelleen kehittyä jos paikat kestää ja hankkia kisapaikka karsinnasta.

Lentopallokisojen välissä pihvinä on menossa ollut koripallokisat. Nämä ovat olleet itselleni luonnollisesti peesauskisat ja otanta on ollut lähes aidosti sattumanvaraista. Omat näkemykset ei ole vaikuttanut yhtään edes alitajuisesti koska sellaisia ei ole ollut mutta valintaa on joutunut tekemään sen takia kun vihjaajat vetäneet toisiaan vastaan ja kaikkia tarjottuja vetoja en ole viitsinyt vetää jolloin lähinnä pinnavetoja on jäänyt ottamatta. Katselin miten nuo on mennyt ja tässä muutamia lukuja niin voitte verrata kuinka paljon paremmin olette pelanneet. Vihjaajat eroteltuna eli habs/ NM. Oma tasapalautukseni 104/105% . Samojen vetojen odotusarvot 111/ 123%. Eli ei oikein ole tuurit olleet kohdallaan peesaamisessakaan. Kummankin tuloshan on kaikista vihjeistä selvästi parempi joten otokseni on osunut varianssin negatiiviselle alueelle. Toki tuohon pitää vielä kytkeä se mitä olen hävinnyt kertoimissa. Sitä vaan ei saa kaikista vedoista koska olen osan pelannut eri tasoituksilla mutta niistä mistä saa niin habsin vedoista olen saanut keskimäärin saman kertoimen kuin vihjeissä mutta NM:n vedoissa hävinnyt 6%.

Takaisin lentopalloon, miesten EM-kisat alkavat torstaina ja Suomikin siellä mukana. Konsepti on sama kuin naisten kisoissa eli ensimmäistä kertaa 24 joukkuetta, alkulohkot neljässä maassa, kussakin kuusi joukkuetta ja neljä parasta jatkaa. Suomi (ranking 11.) pelaa Sloveniassa ja muut joukkueet Venäjä (1.), Slovenia (8.), Turkki (15.) , Valko-Venäjä (22.) ja Pohjois-Makedonia (23.). Suomen osalta ranking on aivan liian korkea nykyjoukkueelle ja se on tulossa alas päin. Turnauksen voittajakertoimissa se on sijoitettu VV:n ja Makedonian väliin ja asetelma onkin aivan sama kuin naisilla, onnistuessaan pudotuspeleihin mikä edellyttänee kahta voittoa. Kaksissa edellisissä kisoissa Suomi oli sijoille 9-12 ja sitä ennen 5-8 parhaimmillaan jopa 4. mutta nyt maksimisuoritus 9-16.

Näillä kisoilla en häiritse teitä lainkaan niin paljon kuin naisilla sillä en ole paneutunut miehiin käytännössä lainkaan. Toki tulokset on tullut luettua ja nehän on ollut murheellisia, 18 tappiotako nyt on peräkkäin eli kaikki brittivalmentajan aikana pelatut pelit. Epävirallisessa maaottelussa sentään tuli voitto Virosta. Yhden pelin olen nähnyt livenä kun Hlinnassa oli naisten ja miesten pelit samalla lipulla ja oli aikaa jäädä miesten peliinkin. Sivuhyppäyksenä kerrottakoon, että kun naiset hävisivät nopeasti niin pelien väliin jäi aikaa aika paljon niin lähdin ajelemaan kaupungille ja ajattelin kurkata miltä se HPK:n aitio näyttää. En viitsinyt näpytellä osoitetta navigaattoriin sillä hallihan on melkein kadun toisella puolen kuin Elenia Areena ja arvelin että kyllä siellä jotain viitoitusta on mutta eipä ollut tai en ainakaan huomannut joten kuuluisa Rinkelinmäen halli jäi näkemättä. Takaisin itse peliin niin se oli Valko-Venäjää vastaan, Suomi oli ihan hyvin mukana joka erässä 20 pinnaan asti mutta lopulta aina hävisi. Joukkue on Suomen päävastustaja kisoissa, mitä en tuolloin tiennyt. Ihmettelin miksei Suomi pelaa parhailla, Kerminenkin (ykköslibero) oli paikalla mutta istui koko ajan penkillä. Nyt ymmärrän, että tuo oli Banksin ovelaa taktiikkaa, hän ei halunnut paljastaa valkovenäläisille miten Suomi parhailla pelaa jotta voi sitten yllättää itse kisoissa. Se oli sivuseikka, että Kultaisessa liigassa hävittiin kaikki pelit ja pudottiin Hopeiseen liigaan.

Pelaajat ei ole kovinkaan tuttuja, muutama nimi on sama kuin viime kisoissa, eihän sukupolven vaihdos koskaan niin täydellinen ole, mutta Kunnarit ja Oivaset ja Eskot on pois lopullisesti. Uskon vahvasti, että Suomen tappioputki katkeaa kisoissa. Ja se katkeaa heti ensimmäisessä pelissä ja jos ei katkea niin Banksille voi antaa potkut heti pelin jälkeen. Ajattelin että pelaan Suomen pelejä seurantaankin samaan konkurssipesään kuin naisetkin. Mutta ei näihin kannata suhtautua kovin vakavasti. Naisissa peruspanos oli 3y joka putosi 2y kun Suomi ei enää vedoissa, miehillä 2y siksi epävarmalla pohjalla ovat. Ajattelin alun perin että vedän kaikki vedot Suomea vastaan mutta muutin mieleni, täytyy Suomeen ainakin yhden pelin verran uskoa, sen jälkeen sen mukaan miltä näyttää.

Suomen kisaurakka alkaa täsmälleen samaan aikaan kuin Liiga joten kaikki tietää koska. Molemmat tulee tv:stäkin ilmaiskanavalta. Olen varmaan ainoa joka katsoo lentopallon, tosin jos Suomi hoitaa nopeasti kerkeää katsomaan kiekkoakin. Peli näkyy tulevankin hallista jota en löytänyt.


Vastaa

Avaa chat