Etusivu » Lentopallokisojen puoliväliraportti

Lentopallokisojen puoliväliraportti

Kolme kierrosta pelattuna kisoissa eikä yllätyksiä ole juuri nähty, eniten niitä on ollut juuri Suomen lohkossa. Suomen osalta pinna Turkilta oli loistava suoritus mutta saattoi tulla kalliiksi. Tappio Kreikalle pelissä mikä oli täysin voitettavissa oli kovin katkera. Kyllä siinä vaan oli viitteitä, että väsymys oli juuri ratkaisevaa. Ei tosin kovin selvästi, viimeisen erän ratkaisevat virheet voi pistää myös jännityksen piikkiin.

Joukkue on kasvanut kokonaisuutenakin merkittävästi alkukesästä. Hakkuri Korhonen on odotetusti ollut hyökkäyksen tehokkain 48/+30. Tässähän ensimmäinen luku kertoo pistesuoritukset ja jälkimmäisessä siitä on vähennetty virheet eli aloitukset katsomoon, syötöt verkkoon ja hyökkäykset ulos. Hän on kisojen tilastossa sijalla 12.

Varsinainen kasvutarina on Salla Karhu. Ensiksi pitää tietenkin mainita, että hän on OrPo-kasvatti joka pienenä tyttönä pelasi jääkiekkoa, maalivahtina poikien joukkueessa mutta vaihtoi lajia. Ei alkanut liberoksi vaan laitahyökkääjäksi. Hän oli viime talvena ongelmissa Ranskassa, joukkue taisi tehdä konkurssinkin, tuli kesken kevätkauden Hlinnaan jossa ei kuitenkaan tahtonut päästä kunnolla pelaamaan ja kun pääsi virheitä tuli riittävästi. Ihmettelin keväällä miksi hän on maajoukkueessa mutta on loistavasti kasannut itsensä kesän aikana. Täällä on pitänyt kovia vastustajia välillä melkein pilkkanaan. Pinnat 33/+26 ja joukkueen toiseksi paras ja ässätilaston ykkönen. Hänhän on turhan lyhyt, sinänsä 178cm on loistava pituus mutta lentopalloilijalle, naisellekin turhan vähän verkolla. Hän käyttääkin enemmän päätä kuin voimaa.

Suomen vastaanotto on toiminut hyvin, yhtenä palasena siellä Koskelo. Hänestähän kirjoitin ennakkoon mahtoiko tingata palkasta kun ei meinannut liittyä joukkueeseen, tuskin siitä oli kyse mutta jos olikin niin on ollut jokaisen euron arvoinen. Vastaanotto 58%, Serbialla toinen samanlainen ja muut kisoissa alle 44%. Lisäksi aivan käsittämättömiä nostoja puolustuspalloissa. Euroopan liberoiden eliittiä.

Päävastuun vastaanotossa on joutunut kantamaan Kokkonen. Tämänhän tavallaan päättää vastustaja. He ovat aivan tietoisesti yrittäneet murtaa nuoren suomalaisen mutta eivät ole aivan onnistuneet, 39% ja listalla 6. Hyökkäystehoissa hieman jäänyt Karhulle 29/+7 hänelle tulee miinuksia vastaanotoista, vaikka ne on ollut suhteellisesti hyviä mutta määrä on ollut suuri.

Suomi on siis ollut hyvä syötöissä, vastaanotossa ja kenttäpuolustuksessakin mutta ongelmat on ollut verkolla aivan kuten etukäteen arveltiinkin. Tuohon pientä parannusta jotta tänään kaatuisi Ranska. Suomella on pakkovoitto mutta niin on Ranskallakin. Ranskalla ei pitäisi olla sellaista yksittäistä superpelaajaa kuten Kreikalla oli jolle suomalaiset ei voineet oikein mitään. Nyt lepoetu on Suomen puolella sillä Ranska pelasi eilen nelieräisen Serbian kanssa ja Suomi lepäili. Se, että voitti erän Serbialta kertoo, että joukkue on vaarallinen ja selvähkö suosikki peliin.

Vedonlyönnin puolelle jokin epätoivoinen veto kohtapuoliin.


Vastaa

Avaa chat