Etusivu » PSG - Metz - Mestarien uusi tuleminen?

PSG – Metz – Mestarien uusi tuleminen?

Aloitetaan blogi saman tien kun tänään on jälleen yksi siirretty peli vuorossa. PSG kohtaa Metzin ja Metzin epäonnekseen he saavat vastaansa todella ärsytetyn PSGn.

PSG ei ole todellakaan aloittanut kauttaan hyvin, ensiksi he hävisivät UCL finaalin ja sen jälkeen eivät ole voittaneet kumpaakaan Ligue 1 peliään saati onnistuneet tekemään edes maalia. Toki PSG on kokenut kovia COVID-19 suhteen, sillä joukkue ei todellakaan ole ollut kokoonpanon vahvuudeltaan normaali, mutta heidän leveydellään pitäisi kuitenkin pystyä parempaan. PSG pelasi sunnuntaina kierroksen päätöspelin Marseillea vastaan eli kyseessä oli niin sanottu Ranskan klassiko. Tuosta pelistä jäikin sitten paljon käteen katsojalle, ei vähiten se, että PSGn Leonardo kritisoi rankasti niin tuomaria kuin sitä että tämän tasoinen peli yleensäkkään pelataan näin kauden alussa. Tuomaroinnin tasosta voi olla montaa mieltä, mutta eihän tuossa peli tokikaan ollut tuomarin hallinnassa, mutta korteilla tuomari yritti peliä rauhoittaa, mutta pelaajia se ei kiinnostanut vaan mentiin enemmän tunteella vain. PSG lopulta hävisi pelin 0-1 vaikka todellaisuudessa vaikutti siltä, että se olisi pitänyt olla 0-2, kun Marseillen maali hylättiin paitsiona, mitä se ei vaikuttanut olevan. PSGn fokus oli tuossa pelissä kuitenkin aivan muualla kuin itse voittamisessa tai oman pelin pelaamisessa ja siihen ei edes poissolot voineet enää suuresti vaikuttaa, koska heillä oli jo sen verran kova nippu heittää kentälle. PSGn ensimmäinen Marseille tappio 9 vuoteen eli vain ja ainoastaan PSGn omaa saamattomuutteen ja toki Marseillen hyvyyttä. Ottelun lopun mähinöinnin takia PSGllä on poissa tänään Paredes, Neymar sekä Kurzawa ja Mbappe on vielä COVID- poissaolija. Di Maria saattaa liittyä pelikieltojen vahvuuteen myöhemmin, kun näytti sylkeneen vastustajan päälle, mutta toistaiseksi pitäisi kuitenkin olla vielä kokoonpanossa. PSG on niitä joukkueita, jotka kärsivät COVID -rajoituksista yleisömäärän suhteen, sillä tunnelma ei tietenkään ole tällä hetkellä sama kuin PSG peleissä normaalisti.

Metz on aloittanut kautensa kahdella tiukalla tappiolla Monacoa ja Lilleä vastaan. Molemmat ottelut päättyivät 1-0 tappioon, mutta toki vastustajat ovat olleet suhteellisen tiukkoja, joten tulokset eivät sinänsä ole olleet mitenkään surkeat. Metz on ollut peleissä myös ihan OK mukana, mutta toki taso on ollut heikompi kuin vastustajien. Metziltä tuskin nähdään mitään suurempia saavutuksia sarjataulukon suhteen, mutta heidän pitäisi kuitenkin pystyä jälleen säilymään sarjassa. Tänään heillä on kuitenkin kova tehtävä edessään, kun PSG tuskin tulee olemaan mikään kiltti isäntä tänään viime päivien tapahtumien jälkeen.

Ladataan vihjettä, odota hetki...

PSGn on yksinkertaisesti pakko ruveta pelaamaan omalla tasollaan ja raapimaan pisteitä, koska mitä pidemmälle kyntävät niin sitä hankallammaksi loppukausi tulee kun UCL ratkaisupelit alkavat ja jos johto sarjassa ei ole tukeva niin joutuvat poikkeuksellisesti keskittymään kahdelle rintamalle täysillä, mikä osaltaan heikentää heidän suoritustaan sitten UCL ja mikään muu kuin finaali ei kelpaa PSGlle. PSG menetti muutaman pelaajan, joilla saattaa olla jopa merkitystä kun henkinen johtaja Thiago Silva lähti ja samaten Meunier, Meunier toki ei tasollaan enää ollut ja Silva myös vanhuuttaan heikentynyt, mutta ongelma tulee siitä, että heille ei ole täysin kyvykkäitä korvaajia, Silvaa koittaa paikata Kimpembe joka ei ole samaa tasoa vaikka onkin hyvä pelaaja. Metzin mahdollisuudet lepäävätkin tänään siinä, että niin sanotut korvaaja-aloittajat PSGllä eivät ole sillä tasolla missä heidän pitäisi olla vaikka pelaajien taso siihen normaali tilanteessa riittääkin.

Mitä tulee ottelun lopputuloksen arviointiin niin pakko myöntää, että se on aika vaikeaa tällä hetkellä. PSG kyntää syvissä vesissä ja Tuchelin on saatava pelaajat jälleen keskittymään. Jos PSG pystyy yhtään nostamaan tasoaan tänään aikaisempiin peleihin verrattuna, uskon, että PSG tulee pelin voittamaan todella helposti. PSGn suurin synti on ollut Lens pelissä se, että lähtivät täysin takki auki ja Marseille pelissä se, että eivät keskittyneet pelaamiseen vaan tunteet kuumenivat heti alusta alkaen. Itse uskon vakaasti, että PSG tämän pelin voittaa ja en osaa nähdä muuta lopputulosta. Ainoa ongelma tulee siitä, että päättyykö peli 1-0 vai 5-0. PSGn kertoimet ovat aika linjassa sen suhteen miten itse näen pelin menevän, mutta pienellä uskaltaa kuitenkin kokeilla PSG -1.5. Tämä peli ei kuitenkaan ole sellainen että siihen kannattaisi pistää veronpalautukset kiinni vaan muistakaa maltillisuus.


Vastaa

Avaa chat