Offline
Etusivu » Varmat vedonlyöntivihjeet

Varmat vedonlyöntivihjeet

Varmat pitkävetovihjeet ovat monen vedonlyöjän hakema vihjesampo; kukapa ei haluaisi pelata varmoja kohteita, aina osuvia pitkävetovihjeitä, joilla voittaa kerran kerrasta. Netissä on paljon mainoksia varmoista vedonlyöntivihjeistä ja mm. Twitch-streamissa kyseltiin näiden luotettavuudesta. Käymme tässä artikkelissa tarkemmin läpi, mitä tarkoitetaan varmoilla vedonlyöntivihjeillä; niitä on olemassa, niin tappiollisia kuin voitollisia, mutta ei välttämättä siinä mielessä ja sillä laajuudella, jolla pelaajat varman vedonlyöntivihjeen mieltää. Jatka lukemista ja kerromme tästä tarkemmin.

Millainen on varma vedonlyöntivihje?

Jos pohditaan sanaa varma, niin synonyymi sille on 100%, aina toteutuva, kusemisen riskiä ei ole ja näin edespäin. Kaikki mikä ei toteuta tätä 100% osumista on yksittäisellä kerralla epävarma, ei siis varma. On toki ymmärrettävää, että puhekielessä sanaa varma käytetään lähes aina toteutuvista kohteista, ja arkielämään integroituna jopa hyvin harvoin toteutuvista kohteista. Pelimiesten käyttämä ’varma saanti’ voi kovasti puhuvan, mutta käytännön tasolla telineisiin jäävän henkilön kohdalla olla hyvinkin epävarma. Urheilun puolella esimerkiksi Suomen voitto Liechtensteinistä EM-karsinnoissa oli monen mielestä varma. Miksi sitten EM-kisapaikkaa ei juhlittu jo ennen peliä sillä tavalla, mitä pelin ratkettua, koska sehän oli jo saletissa?

Ennen kuin teksti lähtee varma-sanan saivarteluksi, niin palataan asiaan. On siis ymmärrettävää, että varmalla tarkoitetaan usein lähes varmaa kohdetta. Esimerkiksi jalkapallo-ottelu Saksa-San Marino on käytännössä varma Saksan voitto, mutta varman siitä tekee vasta, jos pelaat lapulle myös San Marinon voiton ja tasurin. Kun pelaat kaikki kohteet, voit sanoa kohteen olevan varma. Jos pelaat pelkän Saksan voiton, niin kusemisen pieni riski on olemassa. Entä jos korona pistääkin saksalaiset pelaamaan C-miehistöllä ja San Marinon maalivahti seisoo päällään ja peli päättyy 0-0. Vaikka näin käy ehkä kerran tuhannesta, et todennäköisesti saa Saksan voitolle tarpeeksi suurta kerrointa, että se kattaisi tappiot lukuisten osumien jälkeenkään tappion osuessa kohdalle.

Site general layout graphic

Varma vihje on siis sellainen, jossa kohde on pelattu umpeen, kaikki mahdolliset tulokset on otettu huomioon ja kävipä miten vain, hävitä et voi. Esimerkiksi koripallossa ja baseballissa tai under/over vedoissa tästä selviää yleensä kahdella vedolla. Yleensähän tässä ei ole mitään järkeä, sillä saamasi voitot eivät riitä kattamaan panoksia. Pelaat siis varmasti osuvaa kohdetta, mutta häviät myös varmasti. Joskus kuitenkin on tilanne, että eri vedonvälittäjät ovat tietystä kohteesta niin eri linjoilla, että saat hieman voittoa pelasitpa miten vain. Esimerkiksi jos Teuvo Teräväisen laukauksista saa Nordicbetilta kertoimen 2,10 valinnalle alle 2,5 laukausta ja Unibetilta kertoimen 2,05 yli 2,5 laukausta, ja panostat 50 euroa molempiin, voitat varmasti, kävi miten kävi. Kyseessä on varma vihje sekä varma voitto, joskaan ei kovin iso. Tällaisista vedoista käytetään termiä arbitraasi. Mikäli taas saat esimerkiksi koripallo-otteluun Suomi-Serbia Nordicbetiltä tasoituksen Suomi+10,5 2,00 ja Pinnaclelta vastaavaan vetoon Serbia-9,5 2,00 puhutaan middlestä. Tämän laskisin vielä varmasti voitolliseksi vihjeeksi, vaikka valtaosa tilanteista johtaakin siihen, että saat panoksen takaisin, mutta Serbian voittaessa tasan 10 pisteellä, voitat molemmilla vedoilla. Vaikkei voitto ole varma, ainakin se on että et häviä.

Arbitraaseissa on monia huomioon, otettavia seikkoja, jotka listaan tähän nopeasti (ja mitkä osaltaan tekevät kohteista edelleen epävarmoja)

  • Eri vedonlyöntiyhtiöillä voi olla eri säännöt. Varmista esim. se kuuluuko mahdolliset jatkoajat pakettiin mukaan. Jos kuuluu niin esim. underin pelaaminen jatkoajalliseen bookkeriin ja overin pelaaminen sellaiseen, jotta vain varsinainen peliaika lasketaan tuhoaisi pahimmassa tilanteessa molemmat vedot, kun taas toisinpäin tämä jopa parantaa kohteen maistuvuutta ja mahdollistaa osuman molempiin
  • Varmista paljon saat panosta paikkoihin, joihin vedät. Jos lyöt 100e toiseen, ja toiseen meneekin vain 10e, voitto ei ole enää varma.
  • On aina olemassa pieni riski, että toinen vedonlyöntiyhtiö vetoaakin siihen, että kohteeseen on asetettu väärät rajat/kertoimet ja mitätöi kohteen. Tällöin kyseessä ei olekaan varma kohde.

Yhteenvetona todettakoon siis näin: varma vedonlyöntivihje on sellainen, jossa kaikki mahdolliset lopputulokset tuovat osuman, ja osumisprosentti on 100%. Varma voitollinen vedonlyöntivihje on taasen sellainen, jossa kaikki mahdolliset lopputulokset tuovat osuman, ja kertoimet ovat sellaiset, että et voi jäädä tappiolle, kävi miten kävi. Ja kun ottaa huomioon yllä listatut seikat, etenkin viimeisimmän, johon pelaaja ei voi periaatteessa vaikuttaa, voidaan todeta että 100% varmoja voitollisia kohteita ei ole olemassakaan.

Puhekielessä varmat vedonlyöntivihjeet

Jatketaan pohdiskelua varmoista vedonlyöntivihjeistä siltä pohjalta, että otetaan oletukseksi se, että varma vedonlyöntivihje tarkoittaa sitä, miten moni sen ymmärtää, eli ei oikeasti varma, mutta suurella todennäköisyydellä osuva. Netti on pullollaan vihjepalstoja, jotka lupailee varmoja vihjeitä. Paljon on varmasti myös niitä, jotka ovat törmänneet kusseeseen ’varmaan’ vihjeeseen. Eihän sen pitäisi olla mahdollista. Moni 1,4 kertoiminen kohde voi tuntua varmalta, mutta jo siihen liittyy niin paljon muuttujia, että on syytä pohtia, onko kohteen pelaaminen oikeasti kannattavaa. Todennäköisyyksiä ei kannata yliarvioida, niinkuin moni helposti tekee. Varmoilla pienikertoimisilla vihjeillä on helppo ratsastaa ja hehkuttaa 6/6 osumia jne, sillä ne osuvat usein, mutta miettiikö moni, riittääkö ne harvoin tulevat tappiot siltikin tuhoamaan ne useammalla osumalla saadut voitot.

Otetaan esimerkkinä korttipakka. Sinulle luvataan 1,01 kerroin siitä, että vedetty kortti on joku muu kuin pataässä. Tämän pitäisi olla puhekielessä varma. Kusemisen riskihän on vain 1/52. Voi olla että osut erittäin monta kertaa, ja homma tuntuu varmalta. Naputat 1000e panoksella ilmaisia kymppejä 1000×1,01 = 1010e liukuhihnalta. Kuitenkin keskimäärin 52 vedon välein kosahtaa. Eli olet ehtinyt voittaa keskimäärin 510 euroa kun häviätkin yhtäkkiä tonnin. Koska kyseessä on varmalta osumalta tuntuva todellisuudessa epävarma kohde, jonka kerroin ei vain riitä pitemmän päälle voitolliseen peliin, kuset lopulta enemmän mitä voitat. Samoin käy jos lisäät lapuillesi 1,01-kertoimisia ”varmoja” siinä oletuksessa, että kohteen pitäisi olla varma. Esimerkiksi jääkiekon MM-kisoissa moni lisää rekkoihinsa pienikertoimisia ”varmoja” ja aina tulee sitten tilanteita, jossa se varma kuseekin hyvät voitot. Ja tarkemmin ajateltuna se ei nosta voittosummaa kuin muutamilla euroilla. Jos näitä alikertoimisia ”varmoja” suosikkeja lisää lapulle rekallisen, eli vaikkapa 10 kohdetta, vahinko kertautuu. Pelaat itsellesi todella epäedullista peliä.

Site general layout graphic
Älä missään nimessä suosi tämänkaltaisia lappuja vaikka kohteet tuntuisivat varmoilta. Pitemmän päälle talo voittaa erittäin paljon

Twitch-lähetyksessä tuli puheeksi varmoja vedonlyöntivihjeitä tarjoavat tahot esimerkiksi Ylilaudassa. Oli puhetta vihjaajasta, joka lupasi maksaa tappiot kohteen kussessa tarjoten varmoja vihjeitä. Tällainen tapa vihjata ei voi mitenkään olla vihjaajan etu, sillä kuten yllä on moneen otteeseen todettu, puhekielen varmat kusevat ennemmin tai myöhemmin ja vihjaaja joutuisi maksumieheksi vihjattuaan voitollistakin peliä. Tällaisten tarjousten on siis oltava kusetusta.

On myös vihjaajia, jotka lupaavat palauttaa vihjemaksun (ei panosta), jos tulee tappiota. Nämäkään kohteet eivät siitä huolimatta ole varmoja, jos niin mainostetaan. Ne voivat olla voitollisia pitkässä juoksussa tai sitten ei, mutta varmoja ne eivät ole. Vihjaajan palautusprosentti pitemmällä seurantavälillä ja suurella kohdemäärällä kertoo vasta ovatko ne edes voitollisia. Jos vihjaaja vihjaa pelkkiä arbitraaseja, voi kyseessä olla periaatteessa varma vihje yllä mainituin poikkeuksin, mutta lähes aina tällainen vihjattu kohde menettää arvonsa hyvin nopeasti, jos joku vihjeeseen tarttuu. Bookkerit reagoivat nopeasti kohteeseen, joka kerää paljon vaihtoa ja jonka kerroin on normaalia korkeammalla, ja kerroin tulee alas, ja hetkellinen arbitraasietu menee. Isolle joukolle tällaisten vihjaaminenkaan ei käytännössä siis toimi.

Varmat kohteet pitkässä juoksussa

Se miten ammattimaisesti vedonlyöntiin suhtautuvat käsittävät varmat kohteet ei suinkaan ole se, miten käy yksittäisellä kerralla. Voitolliseksi todetun huippuvihjaajan (tuhansien tai jopa kymmenien tuhansien vihjeiden aineistolla palautus reilusti yli 100%) voidaan tarjoavan varmaa tuottoa, jos saa pelattua samat kohteet paremmilla,samoilla tai lähes samoilla kertoimilla. Tämäkään ei tarkoita samaa kuin varma yksittäinen osuma, mutta pitemmän päälle tuotto kääntyy voitolliseksi, samaan tapaan kuin esimerkiksi pelikoneita pelatessa voit yksittäisellä kerralla jäädä voitolle, mutta tuhansien kierrosten jälkeen olet varmasti tappiolla. Sama pätee pitkän aikavälin vihjeissä: yksittäiset tappiopäivät eivät merkitse, mikäli homma on pitkässä juoksussa voitollista. Yksittäinen peli ei ole varma, mutta se että jäät voitolle pelattuasi näitä yksittäisiä pelejä tarpeeksi on. Käytännössä kyse on vastaavasta asiakasta kuin osakemarkkinoilla. Kun sijoitat tasaisesti, voitat varmasti 6-7% pitkässä juoksussa, mutta voit hävitä yksittäisinä vuosina todella paljonkin. Ruohonjuuritasolle vedettynä todettakoon tämä näin: Jos saat nopanheitosta kutosesta kertoimen 10.00, ei ole varmaa että voitat sillä yksittäisellä heitolla, mutta kun heittelet noppaa tarpeeksi kauan, kyseessä on ns. varmasti voittava (tuottava) kohde.

Pitkävetovihjeissämme idea on se, että vaikkemme koskaan, minkään vihjeen osalta, pysty tarjoamaan 100% varmaa osumaa (pl. arbitraasit), niin pyrkimyksemme on että pitemmän päälle vihjeiden tuotto olisi varmaa. Mikäli 10.000 vihjettä vihjanneen vihjaajan palautusprosentti on vaikkapa 102%, voidaan olettaa, että saat 2% varman tuoton jokaiselle kohteelle, niin hävitylle kuin voitetulle, kunhan jatkat tätä tarpeeksi kauan. Yksittäisen kohteen kohdalla muista vain, että mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma.

2

Vastaa