Etusivu » HIFK - TPS välieräsarja
Etusivu » HIFK - TPS välieräsarja

HIFK – TPS välieräsarja

HIFK – TPS / HIFK kantaa suosikin paineita

Helsingin IFK ja Turun Palloseura kohtaavat torstaina alkavissa välierissä. Kotijoukkue HIFK kaatoi puolivälierissä Kärpät tylysti otteluvoitoin 3-0. TPS sen sijaan kaatoi Pelicansin otteluvoitoin 3-2. Runkosarjassa HIFK sijoittui toiseksi, TPS kolmanneksi. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kolme kertaa, ja näistä voitot kirjattiin HIFK:lle lukemin 2-1.

HIFK on iskussa

Koronakurimuksen selättänyt HIFK pelasi todella fiksua jääkiekkoa puolivälierissä. Ottelusarja Kärppiä vastaan oli alusta loppuun helsinkiläisten hallussa. HIFK puolusti sarjassa todella tiiviisti, ja maalinedustoilla punapaidat olivat todella vahvoja. HIFK:n hyökkäyspelaaminen oli kuitenkin varsin kehnoa, ja siihen syynä on ehdottomasti joukkueessa pyörinyt koronavirus. Hyökkääjien liike ei ollut vielä aivan parhaalla tasolla, mutta viikon lepoa saanut HIFK on varmasti hyvällä jalalla liikenteessä TPS-sarjassa.

Kärpät-sarjassa HIFK:n parasta antia oli ehdottomasti sen nelosketju. Vaihdosta toiseen Juho Keränen – Miro Väänänen – Micke-Max Åsten vitja loi painetta vastustajan päätyyn. Uskokaa tai älkää, niin Åsten oli HIFK:n tehokkain pelaaja puolivälierissä. Fyysinen nelosketju iskee varmasti myös kovaa TPS:n kimppuun. TPS:n hyökkääjien hermokontrolli on varsin heikkoa, ja siihen varmasti myös HIFK iskee.

Parannettavaa hyökkäyksestä löytyy runsaasti. Esimerkiksi Anton LundellHenrik Borgström sekä Ville Leskinen etsivät vielä parasta pelivirettään.

Maalivahtikaksikko Frans Tuohimaa – Niilo Halonen on erittäin hyvä. Tuohimaa pelasi Kärppä-sarjassa kaikki ottelut, ja samaa odotetaan myös välieristä.

Puolustus on tällä hetkellä pieni kysymysmerkki. Kärpät-sarjan ensimmäisessä ottelussa loukkaantunut Mikko Kousa on sivussa luultavasti koko loppukauden. Surkean runkosarjan pelannut Rony Ahonen hyppäsi Kousan paikalle, ja kaikkien yllätykseksi Ahonen pelasi koko sarjan erinomaisesti. Myös SaiPasta kesken kauden saapunut David Bernhardt oli todella varma puolustaja. Joonas Lyytinen väläyttel osaamistaan, mutta selvästi liukasliikeisen puolustajan vire ei ole vielä paras mahdollinen. Isokokoinen Miro Karjalainen tulee varmasti jakelemaan isoja taklauksia. Runkosarjassa TPS-puolustaja taklasi törkeästi HIFK-puolustaja Yohann Auvitua, ja tämä teloitus on varmasti ”Karjiksen” mielessä.

Riittääkö TPS:n rahkeet?

Huiman runkosarjan pelannut TPS taisteli niukimmalla tavalla jatkoon puolivälieristä. Sunnuntai-iltana TPS nappasi jatkopaikan, kun se kukisti kotikaukalossaan Pelicansin lukemin 2-1. Ratkaisu syntyi aivan ottelun lopussa, kun maalinteon kanssa tuskaillut Topias Haapanen ohjasi kiekon sisään.

TPS oli puolivälierissä yllättävän suurissa vaikeuksissa. Materiaaliltaan HIFK:ta selvästi heikompi Pelicans oli todella lähellä päättää Palloseuran kauden. Tämä tuntuu aika kummalliselta, sillä lahtelaisten vaarallisia pelaajia olivat ainoastaan Iikka Kangasniemi sekä Hannes Björninen. TPS puolusti sarjassa varsin tiiviisti, mutta runkosarjassa loistavasti toiminut hyökkäyspeli oli pääosin heikkoa. Maalivahti Andrei Karejev ei esittänyt parastaan, mutta ratkaisevassa ottelussa venäläinen oli todella hyvä.

Pelicans-sarjan paras puolustaja oli ehdottomasti nuori Eemil Viro. Loistavasti hyökkäyksiä tukeva puolustaja aiheuttaa kovalla luistelullaan hyviä tilanteita. Kokenut Ville Lajunen osoitti myös Pelicans-sarjassa omaa tärkeyttään. TPS puolustaa varsin aggressiivisesti, mutta välillä kova puolustuspaine avaa vastustajille loistavia maalipaikkoja. TPS:n puolustus ei ole mikään fyysisin, ja se saattaa olla ongelma IFK:ta vastaan.

Hyökkäyksessä riittää laatua, mutta puolivälierissä usea kärkipelaaja pelasi todella heikosti. Runkosarjassa loistanut Josh Kestner oli puolivälierässä varsin heikkoa. Nopea jenkkihyökkääjä oli kaukalossa ajoittain todella laiska, ja se on TPS:n kannalta todella huolestuttavaa. Myös venäläistaikuri Ruslan Ishakov oli puolivälierissä todella näkymätön. Lauri Pajuniemi oli kuitenkin suurin pettymys hyökkäyksestä. Typeriä jäähyjä jatkuvasti ottava Pajuniemi aiheutti jatkuvasti omille ongelmia. Pajuniemi sortui Pelicans-sarjassa myös filmauksiin, mikä on todella noloa. TPS:n pirteimpiä hyökkääjiä olivat Juhani Jasu sekä nuori Mikael Pyyhtiä.

TPS:n joukkue on varsin kokematon, ja myös fyysisyyttä kokoonpanosta löytyy vähän. TPS selvitti puolivälierinsä kunnialla, joten HIFK-sarjaan TPS pääsee lähtemään varsin rentona. TPS:n on kuitenkin parannettava runsaasti pelaamistaan, tai kausi päättyy nopeasti välierissä.

Miten sarjassa käy?

HIFK lähtee tähän sarjaan selvänä suosikkina. Runkosarjassa HIFK pystyi pelaamaan parempaa jääkiekkoa, mutta joukkueessa pyörinyt koronavirus aiheuttaa vielä varmasti vaivaa monelle pelaajalle. Paperilla HIFK on myös selkeästi vahvempi, joten isketään vetoliuskalle HIFK jatkoon tästä otteluparista.

Lyö vetoa ottelusta parhailla kertoimilla ensimmäiseen otteluun:

1️⃣ HIFK 2,04 – Nordicbet
Tasapeli 4,05 – Nordicbet
2️⃣ TPS – 3,5 Coolbet

2

Vastaa