Etusivu » Korisliiga 2020-21 joukkue-ennakot: Korihait

Korisliiga 2020-21 joukkue-ennakot: Korihait

Alla Uudenkaupungin Korihaiden kausiennakko. Mikäli haluat palata Korisliigaennakon pääsivulle klikkaa tästä . Kuvalähteenä basket.fi, korihait.fi sekä allekirjoittaneen omat kuvat.

Perustettu: 1974

Kotiareena: Pohitullin palloiluhalli

Mitalit: 1 kulta (1990), 1 hopea (1995) ja 3 pronssia (1985, 1987, 1992)

Viime kauden sijoitus: runkosarjan viimeisenä ja putoaminen oli lähes saletissa, mutta koronan katkaistua kauden säilyi sarjassa

Lyhyt sanallinen arvio: Kotikaupunkini jalkapallojoukkue JIPPO pelasi aikanaan ykkösessä niin monta kautta ja selvisi aina nipinnapin kuiville ja muodostui sanonta ”JIPPO ei tipu koskaan”. Sama tuntuu pätevän Korihaihin; vaikka joukkue on ollut vuodesta toiseen heikoin nippu sarjassa, on se tavalla tai toisella saanut lisäkauden. Välillä muiden joukkueiden talousvaikeudet ovat pitäneet sen kuivilla ja viime kaudella korona. Korihait lähti viime kauteen paperilla selkeästi heikoimmalla nipulla, ja alkukaudesta se näkyi myös valitettavan rumasti kentällä. Välillä arvuuteltiin jopa, tuleeko Korihait voittamaan ainuttakaan ottelua kaudella. Valmentajanvaihdosten ja jenkkivaihdosten myötä Korihait sai kuitenkin hyvän draivin päälle, ja otti useampia taisteluvoittoja vain vähän ennen kauden katkeamista. Kuitenkin putoaminen näytti väistämättömältä. Tälle kaudelle voidaan sanoa, että ei joukkue ainakaan merkittävästi ole vahvistunut, ja kotimainen osasto vaikuttaa erittäin heikolta, sillä montaa pelaajaa heillä ei ole, jotka mahtuisivat jonkun muun joukkueen runkomiehiin. Jenkkivalintojen onnistuessa nappiin ja jenkkien ylittäessä tasonsa, voi joukkue kuitenkin yksittäisissä peleissä napsia voittoja ja kiusata vahvempiaan, mutta putoaminen on tälläkin kaudella hyvin vahvasti läsnä.

Vedonlyönnillinen arvio: Mikäli Korihailta loppuu bensa tai ero repeää tavoittamattomiin, on jälki rumaa, mutta jos se pystyy realistisesti taistelemaan voitosta, voi se pitää numerot siedettävinä. Lähtökohtaisesti sitä on etenkään vieraissa kuitenkaan vaikea laittaa mihinkään peliin alle +20 tasoituksella pelikelpoiseksi. Yleensä korimäärät nousevat puolustusintensiteetin kadotessa. Korihait on plustasoituksilla aina riski, sillä joukkueen taso ei riitä tähän sarjaan.

Pelaajien esittelyt

Numeroarvo kertoo pelaajan arvioidun tason. Suluissa arvioitu pelipaikka. Lue pelipaikoista tarkemmin aiemmasta ennakostamme, mikäli koripallo vieraampi laji. Tärkeys on suuntaa antava, ja etenkin jenkkien osalta uudet jenkit ovat aina hankalampia arvioida.

Pelaajakuvien lähde: basket.fi, korihait.fi ja jenkkisivustot

Valmentaja: Jarno Nikula

Kokenut valmentaja, joka on jaksanut kärsivällisesti valmentaa Korihaita jo useampia vuosia. Menestystä ei ole tullut, mutta kakkos-seiskalla on hankala voittaa hold-em peliä. Materiaali on ollut heikko, mutta Nikula on saanut joukkueen toisinaan puhaltamaan yhteen hiileen ja joukkuepelillä on otettu yksittäisiä päänahkoja. Välillä oli sivussa, mutta teki paluun peräsimeen viime kauden aikana, ja jatkaa tällä kaudella.

Takamiehet:

#1 Trevor Blondin

Pituus: 193cm Paino 88kg Syntynyt: 1998 Pelipaikka 1-2

Kasvattajaseura: Seton Hill

Historia: Blondin on rookie, joka on scorausvoimainen ja kova taistelija, ja hänen yliopistouransa kolmosprosentti on 40%. Viimeisin yliopistokausi meni tehoilla 25 ottelua 20pts/4reb ja valittiin kahdella viimeisellä kaudellaan konferenssinsa tähdistökentälliseen. Sarja jossa pelasi oli NCAA2, joten aivan kovimmasta sarjasta ei ole kyse. Ei pelannut viime kaudella siviilitöiden ja opiskelun takia, joten onko pelituntuma tallella? Kykenee puolustamaan useita pelipaikkoja.

Arvio 7/10

#5 Aamos Nikula

Pituus: 175cm Syntynyt: 2003 Pelipaikka 1 (2)

Kasvattajaseura: Korihait

Aamos Nikula

Historia: Nuori pelaaja. Päävalmentaja Jarno Nikulan poika. Pelannut Korisliigassa kahdessa ottelussa jämäminuutteja. Tuskin saa kauheasti peliaikaa tälläkään kaudella, mutta Korihaiden joukkueessa mahdollista saada kuitenkin minuutteja ja arvokasta kokemusta. Hyviä tehoja juniorisarjoissa ja U16-junnumaajoukkueessakin kelpo tilastot.

Arvio 3/10

#9 Jaakko Lahti

Pituus: 185cm Paino: 81kg Syntynyt: 1997 Pelipaikka 1-2

Kasvattajaseura: Korihait

Jaakko Lahti

Historia: Täydentää harjoitusringin. Pelaa tuskin kovin isoja minuutteja. Pelannut kaudella 2017-18 Korihaissa 17 ottelua 4:18min peliajalla tehojen ollessa 0.6pts/0.2reb/0,4ast.

Arvio 3/10

#20 Samuli Oja

Pituus: 194cm Paino: 85kg Syntynyt: 1993 Pelipaikka 1-2

Kasvattajaseura: Hyvinkään Ponteva

Samuli Oja

Historia: Oja on tahkonnut Divari A:ta jo kymmenen kautta, joista suurin osa isossa roolissa. Ei loista pistesarakkeessa, kolmoset OK-tasoa mutta osaa mennä myös korin alle. Ensimmäinen Korisliigakausi, ja kokemusta kuitenkin sen verran, että saanee vastuuta myös Korihaiden heikossa rosterissa. Viime kausi JBA:ssa divarissa 7,6pts/2,4reb/1,4ast. Heittoprosentit 25,3% kolmoset 4,3 yritystä per peli ja 52,6% kakkoset 3,7 yritystä per peli.

Arvio 5-6/10

#24 Tommi Lehtonen

Pituus: 186cm Paino: 80kg Syntynyt: 2003 Pelipaikka 1-2

Kasvattajaseura: Korihait

Historia: Nuori Korihaiden kasvatti, jolla vyöllä jo mukavasti Korisliigapelejä ikään nähden. Viime kaudella sai vastuuta 19 pelissä keskimäärin 9:11min peliä kohti, heitti 2.5pts/0.7reb/0.4ast tehot. Kakkoset upposivat hyvällä prosentillä, joskin heittomäärä vielä hyvin vähäinen. Saanee vastuuta tällä kaudella taas isompia minuutteja. Pelannut myös junnumaajoukkueessa 4 ottelua.

Arvio 5/10

Laiturit:

#7 Atte Perttu

Pituus: 202cm Paino: 100kg Syntynyt: 1994 Pelipaikka 4

Kasvattajaseura: Pantterit

Perttu on pelannut kuusi viimeisintä kautta Korisliigassa hyvin pienillä minuuteilla. Kolmosissa kelpo heittäjä, puolustajana turhan pehmeä kokoonsa nähden. Voi saada vastuuta Korihaiden kapeassa joukkueessa aiempia kausia enemmän, jolloin tilastot paranevat. Viime kaudella Urassa 1.5pts/0.7reb/0.3ast 8:03min peliajalla. Viime kaudella kolmoset upposi heikohkosti, mutta ne ovat kuitenkin miehen vahvin ase: kaarelta mies upottaa normaalisti hyvin, mutta korille mennessä harvemmin.

Arvio 6/10

#8 Byron Zeigler

Pituus: 198cm Paino 91kg Syntynyt: 1995 Pelipaikka 3 (4)

Kasvattajaseura: South Florida (USA)

Historia: Byron Zeigler on puolustuspään ekspertti, jonka arvo ei näy pistesarakkeessa ja tehtävänä on vastustajan parhaiden pelaajien pysäyttäminen. Korihaiden ykköspelaaja Trey Zeiglerin serkku. Omaa kovan pomppuvoiman. Pelasi viime kaudella Norjassa, mutta vain kahdessa pelissä, jossa tilastot 11,5pts/7,5reb/2,5ast. Toissa kaudella Iso-Britanniassa 10,2pts/4,8reb/1,8ast tehoilla. Sarjat ei ole kovin kovia, joten hyökkäyspäässä uskoisin ettei kovin kova tekijä. Vastuuta kuitenkin luvassa reilusti.

Arvio 6-7/10

#11 Miikka Marttinen

Pituus: 195cm Paino 98kg Syntynyt: 1992 Pelipaikka 3-4

Kasvattajaseura: Tampereen Pyrintö

Miikka Marttinen

Historia: Korihaiden kapteeni, joka on jo perustason Korisliigapelaaja, eli saattaisi mahtua pienempään rooliin muissakin joukkueissa. Korihaiden paras kotimainen pelaaja. Pelasi viime kaudella 24:47min peliajalla 5.8pts/2.8reb/1.7ast keskiarvoilla. Heittoprosentit jäivät melko heikoiksi, etenkin kolmoskaaren takaa.

Arvio 6-7/10

#30 Mirko Laitinen

Pituus: 192cm Paino 85kg Syntynyt: 1998 Pelipaikka 3

Kasvattajaseura: Wartti Basket

Mirko Laitinen

Historia: Pelannut aiemmat kaudet divarissa. Viime kausi HNMKY:ssä pienehkössä roolissa, toissa kaudella Tarmossa 28min peliajalla. Tuskin tulee kovin isoja tehoja tekemään Korihaissa

Arvio 4/10

#73 Ernest ”Trey” Zeigler III

Pituus: 198cm Paino 92kg Syntynyt: 1991 Pelipaikka 4 (3)

Kasvattajaseura: Texas Christian (USA)

Historia: Korihaiden paras pelaaja ja suurin vastuunkantaja pistesarakkeeseen. Hyvä scoraaja ja levypallopelaaja, jolta löytyy kokemusta jo viideltä ammattilaiskaudelta. Pelannut Tshekissä, Luxemburgissa, Iso-Britanniassa ja Romaniassa. Pelasi viime kauden Korihaissa tehden keskiarvot 18,0pts/7,8reb/3,0ast ja oli koko Korisliigan kahdeksanneksi paras pistemies ja neljänneksi paras levypallomies. Hyvät välit valmentaja Nikulan kanssa ja Nikula valmentajana olikin isoin syy Zieglerin paluulle Korihaihin.

Arvio 9/10

Sentterit:

#14 Kai Mitchell

Pituus: 201cm Paino: 111kg Syntynyt: 1997 Pelipaikka: 5

Kasvattajaseura: Hutchinson Community

Historia: Rookie. Oli Korihaiden ensimmäinen ulkomaalaishankinta. Pelannut kaksi kautta heikommassa yliopistossa ja kaksi viimeisintä NCAA sarjassa Sam Houston Statessa. Teki päätöskaudellaan kelpo tehot 14,4pts/6reb/2,1ast/1,2blk hyvillä heittoprosenteilla 36,8% kolmoset, 58 kakkoset ja 75,8% vaparit. Liikkuva ja taisteleva monipuolinen sentteri. Kuuluu Trey Zeiglerin ohella ennalta vahvimpiin Korihaiden pelaajiin, mutta voi silti olla helisemässä monen vahvemman joukkueen sentterin käsittelyssä.

Arvio 7-8/10

Henkilökuntaan kuuluvat

  • Tero Kutila (Joukkueenjohtaja)
  • Markus Laurila (Lääkäri)

Tärkeimmät pelaajat:

Tähän osioon koitan koota loukkaantumisten kannalta viisi tärkeintä pelaajaa, eli pelaajat joiden loukkaantuminen satuttaisi eniten joukkuetta.

  1. Trey Zeigler: ehdottomasti tärkein pelaaja, kokenein, kovin scoraaja, kovin levypalloissa
  2. Kai Mitchell: hyvä perussentteri
  3. Trevor Blondin: jenkkipointti, joka isossa roolissa pisteiden teosta
  4. Byron Zeigler: Korihaiden nelosjenkkikin on parasta kotimaista paljon taitotasossa edellä tilastojen ja kokemuksen pohjalta
  5. Miikka Marttinen: korihaiden kapean suomalaisosaston kärkinimi

Vastaa

Avaa chat