fbpx
Rekisteröidy
Etusivu » UCL - kierros 5. tiistain ottelukierros

UCL – kierros 5. tiistain ottelukierros

Tuttu hymni kajahtaa taas

Maajoukkuetauko on taputeltu, ja pelaajat ovat palanneet taas sorvin ääreen, ja tiistaina potkitaan käyntiin viides ottelukierros. Tilastovetoja ei vielä tässä vaiheessa paljoa ole, ja niissäkin tarkoitus keskittyä hieman enemmän tähän pelaajaerikoispuoleen. Käyn läpi tässä artikkelissa vähän pelejä pintapuolisesti, ja pari tipsiäkin niihin. Pelaajaerikoisia kannattaa seurailla pitkävetovihje-osiosta, tiputtelen niitä sinne sitä mukaa kun bookkerit ylikertoimia tiputtelee onlineen. Tai alikertoimia mikäli teen virheitä.

Kuvan lähde 

 

Ottelut

Lohkot A-D käydään läpi nyt tiistaina, ja keskiviikkona jatketaan loput lohkot. Useammas lohkossa on jo mahdollisuus lyödä viimeisiä nauloja arkkuun jatkopaikan kannalta.

Lohko A tilanne: PSG 12p, Real Madrid 7p, Brugge 2p, Galatasaray 1p

Real Madrid-PSG: Real Madrid hävisi selvästi paremmalle PSG:lle Pariisissa. Sen otteet ovat sen jälkeen parantuneet todella huomattavasti, ja se osoitti vaarallisuuttaan mm. lyömällä Galatasrayn verkkoon peräti 6 maalia. Turkkilaiset olivat päästäneet ennen tuota ottelua vain 2 maalia kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Real Madrid tarvitsee voiton varmistaakseen jatkopaikan, joskin melko todennäköinen se on jo nyt. Bruggen jatkoonmeno vaatisi siltä voitot Realista ja Galatasaraysta ja Real ei saa voittaa PSG:tä. PSG:n lohkovoitto on niin ikään jo aikalailla saletissa. Vaikka se häviäisi tämän ottelun, sen pitäisi ottaa kotivoitto Galatasaraystä, joka pitäisi kyllä olla pala kakkua. Jatkopaikka sillä jo on taskussa, joten melko rennosti saa PSG loput pelit pelailla. Real on nousukunnossa ja haluaa varmasti kuitata tappion Pariisissa.

Tulosarvaus 3-2

Perustelu
Realin otteet piristynyt aikalailla viime aikoina, ja revanssihenkeäkin varmasti on. Tuskin madridilaiset myy nahkaansa halvalla, ja vähintään tasuriin tästä pitäisi yltää.
Tulos
Push
Kohteen tulos
2-2
Päätöskerroin
-
KLIKKAA LISÄTIETOIHIN
PVM
Päivitetään aikavyöhykettä
PVM
2019-11-25 22:28:25
Laji
Jalkapallo

vihjeitä 498

vihjeitä yht. 947

P-% 101.08

P-% 101.17

Sarja
UCL
Bookeri
Pinnacle
Valinta
Valinta: Real dnb
Kerroin
Kerroin: 1.790
Kerroin
Kerroin: 793/1000
Kerroin
Kerroin: -126.1
Rajakerroin
Rajakerroin: 1.600
Kerroin
Rajakerroin: 3/5
Kerroin
Rajakerroin: -166.67
todennäköisyys
62.500
Panos
Panos 8.0
Vihjaaja
habs avatar
Vihjaaja
habs

Galatasaray-Brugge: Galatasaray on siitä mielenkiintoinen joukkueen nimi, että pitkän nimen joka toinen kirjain on ’a’. Tämähän ei liity otteluennakkoon mitenkään, mutta kunhan totesin. Galatasarayn maalinteko ei kuitenkaan ole ollut a-luokkaa, sillä maalisarake näyttää neljän kierroksen jälkeen pyöreää nollukkaa. Periaatteessa tämä ei kuitenkaan iso yllätys ole, ensimmäinen peli oli hyvä vierasnollanolla Belgiasta, sitten onkin kohdattu PSG kerran ja Real kahdesti. Kotipelit hoidettiin kunnialla 0-1 ja vieraissa Espanjassa sitten selkäsauna 6-0. Brugge on tuon kojo-kojon jälkeen pelannut kaksi upeaa vierasottelua ja yhden surkean kotiottelun näitä samaisia joukkueita vastaan. Real Madridista oltiin jopa voitossa kiinni pitkään. Joukkueet ovat tasoltaan hyvin tasaiset, mutta kyllä Galatasarayn kotona pitäisi olla suosikki. Nyt on jopa mahdollisuus tehdä niitä maaleja, ja ottelun panos on iso Eurooppa-liigan playoffpaikan kannalta, joten höntsäpeliä tästä tuskin tulee. Bruggehan taistelee toki teoriassa vielä jatkopaikastakin, mutta kun Galatasarayllakin tuo Eurooppaliigahaave elää vielä vahvana, niin kyllä tässä kotijoukkueella paukkuja on. Käytännössä Galatasaray tarvitsee voiton tästä edetäkseen lohkon kolmanneksi, elleivät meinaa sitten Pariisissa voittaa.

Tulosarvaus: 1-0

Perustelu
Mielestäni Galatasarayn pitäisi kotona olla suosikki. Hyviä kotipelejä ja totaalinen romahdus Realin vieraana. Galatasaray oli päästänyt vain 2 maalia ennen tuota 6-0 murskatappiota, joskin oma maalisarake vielä avaamatta. Tämä on helpoin paikka se tehdä, ja jos pakkipäässä homma toimii entiseen malliin niin voitto voi irrota jopa yhdellä maalilla.
Tulos
Tappio
Kohteen tulos
2-2
Päätöskerroin
-
KLIKKAA LISÄTIETOIHIN
PVM
Päivitetään aikavyöhykettä
PVM
2019-11-25 22:28:25
Laji
Jalkapallo

vihjeitä 498

vihjeitä yht. 947

P-% 101.08

P-% 101.17

Sarja
UCL
Bookeri
Pinnacle
Valinta
Valinta: Galatasaray
Kerroin
Kerroin: 2.990
Kerroin
Kerroin: 199/100
Kerroin
Kerroin: 199
Rajakerroin
Rajakerroin: 2.500
Kerroin
Rajakerroin: 3/2
Kerroin
Rajakerroin: 150
todennäköisyys
40.000
Panos
Panos 7.0
Vihjaaja
habs avatar
Vihjaaja
habs

 

Lohko B tilanne: Bayern Munchen 12p, Tottenham 7p, Crvena 3p, Olympiakos 1p

Crvena Zvedza-Bayern: Crvenalla on sarjan haavoittuvaisin puolustus. Bayern tykkää latoa maaleja silloin kun vastustaja siihen mahdollisuuden antaa, ja vaikka voittikin kotipelin vain 3-0, on useamman maalin voitto tästä todennäköisempää mitä muu tulos. Crvenalle toki yksikin piste voisi olla arvokas Eurooppaliigan kannalta, ja Munchenille samainen piste riittää varmistamaan lohkovoiton erittäin suurella todennäköisyydellä (pitäisi hävitä yli 5 maalilla Tottenhamille kotona)

Aika pahasti saisi Bayern flopata toki muutenkin, jos lohkovoiton menettäisi, se tapahtuisi vain jos häviäisi tämän ja vielä Tottenham-pelin ja lisäksi Tottenhamin pitäisi voittaa Olympiakos. Crvenalle taas Eurooppaliigan paikan kannalta pisteet tärkeitä, eroa on 2p ja keskinäinen peli kolmospaikasta kamppailevaa Olympiakosia vastaan on vielä edessä Kreikassa. Vaikea uskoa että näin isolla tasoerolla Bayern kompastuisi.

Tulosarvaus 0-3

Perustelu
UCL:n eniten maaleja tehnyt ja parhaalla maalierolla operoiva Bayern kohtaa eniten maaleja päästäneen ja surkeimman maalieron omistavan Crvenan. Tasoero on niin iso, että rutiinisuorituksenkin pitäisi vähintään parin maalin voittoon riittää.
Tulos
Voitto
Kohteen tulos
0-6
Päätöskerroin
-
KLIKKAA LISÄTIETOIHIN
PVM
Päivitetään aikavyöhykettä
PVM
2019-11-25 22:28:25
Laji
Jalkapallo

vihjeitä 498

vihjeitä yht. 947

P-% 101.08

P-% 101.17

Sarja
UCL
Bookeri
Pinnacle
Valinta
Valinta: Bayern-1,75
Kerroin
Kerroin: 1.910
Kerroin
Kerroin: 909/1000
Kerroin
Kerroin: -110.01
Rajakerroin
Rajakerroin: 1.780
Kerroin
Rajakerroin: 39/50
Kerroin
Rajakerroin: -128.21
todennäköisyys
56.180
Panos
Panos 7.0
Vihjaaja
habs avatar
Vihjaaja
habs

Tottenham-Olympiakos: Olympiakos on tässä lohkossa pystynyt haastamaan huomattavasti paremmin jättiläiset kuin Punainen tähti, mutta kompastuminen keskinäisessä Serbiassa pitää sen lohkojumbona. Uskon että tässä Tottenhamilla on hyökkäyksellisesti lääkkeet ottaa parin kolmen maalin voitto ja Olympiakosin keskittyminen on enemmän siinä viimeisessä kotipelissä. Olympiakos voi vielä päästä UCL:ssä jatkoonkin, jos se voittaa tämän pelin ja päätöskierroksella Crvenan ja Tottenham häviää Munchenissa. Käytännössä muut ovat enemmän todennäköisiä, mutta vierasvoitto tästä vaatisi ylisuoritusta. Mutta varmasti niin kauan kun on toivoa yritetään täysillä.

Tulosarvaus 2-0

Lohko C tilanne: Manchester City 10p, Shakhtar  5p, Zagreb 5p, Atalanta 1p

Manchester City-Shakhtar Donetsk: Teoriassa City voisi pullahtaa vielä ulos jatkosta ja samalla maa kiertoradaltaan, mutta käytännössä ei. Jos City häviäisi tämän pelin ja vielä Zagrebissa ja samaan aikaan Shakhtar ja Zagreb molemmat hakisivat voitot Atalantasta, tippuisi City ulos. Käytännössä tämä ei tapahdu, ja pistekin tästä riittää jatkopaikan varmistamiseen. Voitto riittää myös lohkovoiton varmistamiseen riippumatta Zagrebin tuloksesta. Shakhtar osaa olla toisinaan hankala ja yllättävä vastustaja, mutta kyllähän tämän joukkueen iskukyky ihan eri luokkaa on. En välttämättä usko kuitenkaan murskajaisiin. 2-0 saattaa olla lähellä, mutta jos joukkue oikein innostuu, ei mikään 5-0:kaan mahdottomuus.

Tulosarvaus 2-0

Atalanta-Zagreb: Italialaiset ottivat yllättävän rumasti turpaan avauskierroksella Kroatiassa. Hampaankoloon on jäänyt varmasti paljonkin, ja käytännössä jatkopaikkakaan ei ihmeitä vaatisi, kun molemmat City-pelit on jo pelattu, ja kotipelistä otettiin jopa piste. Molemmista peleistä Shakhtaria ja Zagrebia vastaan vaaditaan kuitenkin voitto ja kumpikaan näistä kiistakumppaneista ei saa voittaa Cityä; ja käytännössä Eurooppa-liigapaikkaan pätee sama homma, 4 pistettäkin riittäisi kyllä tasapistevertailuun, mutta 4-0 Zagreb-tappion myötä ainoa realistinen skenaario olisi neljällä pisteellä edetä Eurooppaliigassa jatkoon ottaa tasuri tästä ja yli maalin voitto Shakhtarin vieraana, tai vähintään 2-3 tuloksella maalin vierasvoitto. Shakharin pitää lisäksi hävitä Citylle. Atalanta on otteitaan vahvempi joukkue, ja tulee varmasti tässä kotipelissään pistämään Zagrebin ahtaalle.

Zagreb koki kotiyleisön kannalta sydäntäsärkevän kotitasurin viime kierroksella. Joukkue johti ottelua 3-1, kun se teki maalit 83. ja 89. minuutilla. Ukrainalaiset tekivät kuitenkin kavennuksen 90+2′ ja voittivat pilkulta 90+’8. Meikäläisen kierrosunderi kusi samaiseen pilkkuun että kiitos vaan kelle se kuuluu. Tuo maali oli äärimmäisen iso jatkopaikan kannalta. Ilman sitä Zagreb olisi 7 pisteessä ja Shakhtar 4:ssä, ja vaatisi isoja urotekoja nousta ohi, kun keskinäisetkin olisi mennyt Zagrebille. Nythän kävi niin että kun Shakhtarin kotipelissä nämä joukkueet pelasivat 2-2 ja tässä 3-3 niin vierasmaalilla ukrainalaiset menee vielä tasapisteissä edelle. Zagreb tarvitsee siis yhden pisteen enemmän jäljellä olevista Atalanta vierasmatsista ja City-kotimatsista mitä Shaktar Cityn vieraana ja Atalantan isäntänä. Kertoimet menee vahvasti Donetskin suuntaan jatkopaikan kannalta. Mutta ainakin Eurooppaliigapaikka on kroatialaisille täysin auki.

Tulosarvaus 3-1

Lohko D tilanne: Juventus 10p, Atletico Madrid  7p, Lokomotiv Moscow 3p, Leverkusen 3p

Juventus-Atletico Madrid: Juventuksen jatkopaikka on varma, mutta muuten lohko on vielä jossain määrin auki.  Juventus varmistaa pieninumeroisella tasurilla lohkovoiton, ja Atletico varmistaisi tasurilla jatkopaikan, mikäli Lokomotiv ja Leverkusen pelaavat tasurin.  Atleticon voitto tarkottaisi sitä, että jatkopaikat lohkossa on jaettu, ja lohkovoittaja ratkeaisi viimeisellä kierroksella. Atleticolle pisteet ottelusta on tärkeämpiä, mutta Juve tuskin kotona myy nahkaansa, ja varmasti pelailee sen lohkovoiton nyt, koska tappiolla se ei enää olisi heidän käsissään.

Tulosarvaus 1-1

Lokomotiv-Leverkusen: Leverkusen hävisi keskinäisisissä vierasmaalisäännön perusteella Atleticolle, kun se voitti kotona 2-1, ja hävisi vieraissa 1-0. Tasurilla sen jatkohaaveet kariutuvat. Lokomotiville tasuri tarkottaisi sitä, että sen pitäisi toivoa Juven voittoa ja voitettava sen jälkeen Atletico vieraissa kahdella maalilla tai yli. Ei kovin todennäköistä, joten tasurilla voitaneen heittää vesilintua. Lokomotiville toki tasuri kelpaisi varmasti siltä kannalta, että se riittäisi tasapistevertailussa Eurooppaliigan paikkaan. Leverkusen tarvitsee siis voiton, ja vain voitto kelpaa.

Tico pelaa päätöskierroksella Lokomotivia vastaan, joten Hradeckyn Leverkusenilla homma ei ole enää omissa käsissä vaikka he tämän matsin voittaisivatkin, kun taas Lokomotivilla on vielä mahdollista nousta kakkoseksi riippumatta miten muissa peleissä käy, jos se vaan voittaa molemmat pelinsä. Jos Leverkusen voittaa tämän pelin, pitää sen lyödä lisäksi vielä Juventus ja toivoa että Lokomotiv ottaisi Atleticolta pisteitä. Jatkopaikat on siis hyvin todennäköisesti tässäkin jo jaettu.

Tulosarvaus 1-2

 

Koko kierrokselle vielä vihje:

Perustelu
Puntaroin tätä pitkään ja isoin riski on Bayernin ruma vierasvoitto, jota sitten pelattiin vähän samalla suojaksi. Isokin voitto kuitenkin saattaa riittää osumaan. Budjetoin että alkuillan peleistä pitäisi irrota vähintään tasatilanne. Leverkusen saattaa hakea vierasvoiton, mutta Galatan pitäisi hoitaa Brugge. Realille voi budjetoida vähintään tasurin, ja hyvällä lykyllä jopa 2 maalin voiton. Tottenhamin voitto taasen lienee 2 maalia, hyvällä lykyllä 3. Juvelle tasuri Ticoa vastaan on mahdollinen, ja jopa todennäköinen, kotitappioon en usko. Cityllä ei välttämättä Shakhtar ole helpoin käännettävä kivi, mutta 2-3 maalin voitto varmaankin lähimpänä totuutta. Atalanta haluaa maksaa kalavelkoja Zagrebille ja voitanee vähintään maalilla kahdella. Bayernin peliin budjetoidaan 3 maalia takapakkia. Näistä laskeskeltuna saadaan kotijoukkueille 2-8 maalin voittohaarukka. Kuitenkin aina joku peli repeää enemmän tai vähemmän selvälle suosikille, ja kun kotisuosikkeja on enemmän kuin vieraita, niin luotetaan, että nämä kääntyy oikeinpäin.
Tulos
Tappio
Kohteen tulos
vieraat
Päätöskerroin
-
KLIKKAA LISÄTIETOIHIN
PVM
Päivitetään aikavyöhykettä
PVM
2019-11-25 22:28:25
Laji
Jalkapallo

vihjeitä 498

vihjeitä yht. 947

P-% 101.08

P-% 101.17

Sarja
UCL
Bookeri
Pinnacle
Valinta
Valinta: Kotijoukkueet-3,5
Kerroin
Kerroin: 1.950
Kerroin
Kerroin: 119/125
Kerroin
Kerroin: -105.04
Rajakerroin
Rajakerroin: 1.750
Kerroin
Rajakerroin: 3/4
Kerroin
Rajakerroin: -133.33
todennäköisyys
57.143
Panos
Panos 8.0
Vihjaaja
habs avatar
Vihjaaja
habs

 

Kirjoittanut habs
Kerro jotain itsestäsi.
No comments yet