Etusivu » Pitkävetovihjeet » Jalkapallo

Pitkävetovihjeet

Lajitilastot
TOP sarjat
TOP bookkerit
TOP vihjaajat
TOP vedonlyöntiyhtiöiden tilastot
TOP bookkerit
#BookkeriVetojen määräP-%panoksia yhteensä
1.Unibet299106.422254.5
2.Pinnacle18694.161027.5
3.Nordicbet11997.66958.5
4.Coolbet8494.56439
5.ComeOn!59100.58449.5

Articles on Jalkapallo

Urheilutapahtumat ja ottelut 16.3.2020

Koronavirus perui lähes kaikki urheilutapahtumat keväältä 2020 ja urheilun seuraajilla sekä betsareilla on täytettäväksi ennennäkemätön tyhjiö. Ammattivedonlyöjillä tilanne on tietenkin…

Uutiset

Urheilutapahtumat ja ottelut 15.3.2020

Uutiset

Koronan varjossa: Peruuko koronavirus jalkapallon EM-kisat 2020 ja olympialaiset?

Blogit ja artikkelit, Habsin vihjeet ja ennakot, Käyttäjien blogit, Uncategorized

Viikonlopun futistärpit: Norwich-Leicester ja Real Madrid-Barcelona

Habsin vihjeet ja ennakot

UCL neljännesvälierät ennakko osa 1/4

Habsin vihjeet ja ennakot, Uncategorized

Jalkapallovihjeet ristikaksi.com-sivustolla

Sivustoltamme löytyy runsaasti jalkapallovihjeitä, joita satunnaispelaajan kannattaa ottaa tarkkailuun. Eniten vihjeitä sivustollamme on UCL:ään eli Mestarien Liigaan, Valioliigaan ja tulee olemaan myös eri arvokisoihin, kuten EM-kisat tai MM-kisat. Löytyypä sivustolta myös Thaimaan liigaa aktiivisesti seuraava pallomaha-nimimerkki. Tilastovihjeitä etenkin UCL:ään ja arvokisoihin, mukaanlukien tulevat EM-kisat, on tiedossa runsaasti ainakin habs-nimimerkiltä. Ranskan liigan kohteissa (Ligue 1 ja Ligue 2) kannattaa kuunnella Jondelin näkemykset ja myös etenkin JDF, hyny ja Siiled-nimimerkeiltä löytyy vankkaa futistietämystä. Pidä silmällä myös chattia, sillä sieltä saatat löytää pikavihjeitä esimerkiksi livevetoihin.

Mikäli hallitset jonkun sarjan tai vaikka koko jalkapallovedonlyönnin kuin omat taskusi, niin laita ihmeessä omat vihjeesi muiden sekaan!

Jalkapallo ja vedonlyönti

Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji ja sen myötä se on luonnollisesti myös suosituin laji lyödä vetoa. Sitä pelataan lähestulkoon kaikissa maissa päivittäin tai lähes päivittäin useammalla eri sarjatasolla, ja käytännössä kaikki tietävät lajin säännöt ainakin pääpiirteittäin.

Jalkapallo on lähtökohtaisesti vähäpisteinen urheilulaji, mikä tekee siitä melko haastavan vedonlyönnin kannalta. Yllätykset yksittäisissä otteluissa huipputasolla ovat todennäköisempiä jalkapallossa sen vähämaalisen luonteen takia, ja tasapelin mahdollisuuskin on erittäin suuri, joten ottelun 1x2-lopputulosta pelaavan pelaajan on pystyttävä valitsemaan kolmen suhteellisen todennäköisen vaihtoehdon välillä (vrt. esim koripallo, jossa tasapeli on niin harvinainen, että vedot ovat yleensä moneylines-tyyppisiä jo oletuksena).

Lisäksi etenkin isommissa sarjoissa vedonlyöntimarkkinoiden suuruus ohjaa yleensä kertoimia siihen suuntaan, että ylikertoimen löytäminen menee erittäin haastavaksi. Toisinaan virheellinen ylireagoiva pelikäyttäytyminen voi olla taitavan vedonlyöjän ase löytää reilustikin ylikertoimisia kohteita. Tämä on tavallista esimerkiksi jalkapallon arvokisoissa (EM-kisat tai MM-kisat), joissa yksittäisen pelin tulos saattaa aiheuttaa ylipanostamista edellisessä pelissä onnistuneelle joukkueelle, jolloin vastustajan kertoimet nousevat suhteettoman isoksi. Toki pelaajan on hyvä tiedostaa, onko kyseessä aiheellinen reagointi, vai onko joukkue vain satunnaisuuden takia onnistunut odotettua paremmin.

Jalkapallon vedonlyönnillisistä haasteista huolimatta laji kerää eniten pelivaihtoa, sillä sitä pelataan niin paljon, ihmiset seuraavat sitä niin paljon, sen mediahohto on suurin ja fanit lyövät kannatusbetsejä sankoin joukoin. Joka tapauksessa jalkapallossa on mahdollista olla voitollinen pelaaja, etenkin pienemmissä sarjoissa tai arvokisoissa, kunhan vain löytää sen oman juttunsa, jolla pystyy lyömään markkinat. On kuitenkin erittäin epätodennäköistä, että joku pelaaja pelaisi voitollista peliä kaikissa sarjoissa 1x2 tai under/over-tyyppisillä ison voluumin vedoilla, jotka keräävät poikkeuksetta suurimmat pelivaihdot.

Näin lyöt vetoa jalkapalloon

Esitellään tässä yleisimmät jalkapallon vetomuodot, joista etenkin Asian Handicap-vetomuodot hämmentävät vähemmän pelanneita toistuvasti. Isommissa peleissä on poikkeuksetta satoja kohteita tarjolla otteluun, joten jos jalkapallon mielenkiintoa haluaa laajentaa perus 1x2-vetomuodoa pidemmälle, ota haltuun nämä termit:

1x2: Kaikille tuttu vetomuoto, pelaa kumpi voittaa ottelun vai päättyykö se tasan. Vetomuotoon lasketaan mukaan 90min peliaika+tuomarin antama lisäaika, mutta ei mahdollista jatko-ottelua

Handicap vedot: Jommallekummalle joukkueelle annetaan tasoitusta ottelun lopputulokseen, ja sen jälkeen katsotaan kumpi voittaa ottelun. Esimerkiksi jos saat Suomi-Belgia otteluun Suomelle +1,5 ja Belgialle on vastaavasti -1,5, ja ottelu päättyy Belgialle 1-2, niin vetosi osuu pelattuasi Suomea +1,5 tasoituksella, koska tasoituksen lisäämisen jälkeen ottelu onkin 2,5-2 suomelle. Vastaavasti Belgia-1,5 veto kusee. Mikäli tasoitus olisi -1 ja +1, niin tässä sinun on oltava tarkkana: jos kohteessa on kolme vaihtoehtoa, 1x2 ja pelaat Suomi+1, ja ottelu päättyy 1-2, niin tasoituksen jälkeen oikea tulos vedossa on 2-2. Koska kuitenkin tasapeli on mukana, niin se on oikea lopputulos, ja vetosi menee väärin. Mutta jos vaihtoehtoina on Suomi+1 ja Belgia-1, mutta ei tasapelivaihtoehtoa, niin Belgian tasan maalin voitolla molemmista valinnoista panos palautuu.

Huomaa että kohteet ilmoitetaan monesti eri tavalla, mutta tarkoittavat yleensä samaa. Esimerkiksi jotkut bookkerit voivat ilmoittaa kohteen (kotijoukkue+1,5), toisilla molempien valintojen kohdalla on tasoitus (silti laskentaa ei tehdä molemmille, eli jos Belgia voittaa 1-2, niin Suomelle lisätään toki ensin 1,5 maalia TAI Belgialta vähennetään 1,5 maalia, mutta ei molempia). Merkintätapoja on monia, mutta opit varmasti helposti huomaamaan, että kyse on samasta asiasta.

Under/over: Myös erittäin tuttu. Yleisin line on 2,5, mutta vähämaalisemmissa peleissä nähdään esim 2,0 lineä ja runsasmaalisemmissa 3,5 lineä. Myös muita linejä tarjotaan, mutta niissä kerroinjakauma on hyvin usein epätasainen, eli over 4,5 maksaa yleensä erittäin hyvin, ja under 4,5 erittäin huonosti kertoimen muodossa. Myös tässä on mukana vain 90min+tuomarin antama lisäaika. Jos linessä ei ole puolikkaita mukana, tarkoittaa se, että saat rahasi takaisin, jos peli päättyy juuri siihen maalimäärään. Esim over 2,0 ja under 2,0 palauttavat panoksen jos peli päättyy vaikkapa 1-1. Jos taas line on 2,5 niin tilanne on selkeämpi, saat joko osuman tai hudin, riippuen onko pistemäärä yli vai alle tuon. Puolikkaita maaleja kun ei toistaiseksi jalkapallossa ole nähty.

Asian Handicap ja Asian Total: Nämä ovat vetomuotoja, jotka usein saattavat jopa samalla bookkerilla tarjota paremman teoreettisen palautuksen. Jos esimerkiksi huomaat under/over 2,5 vedon, ja sama bookkeri tarjoaa myös Asian total-vetoja, niin tarkista onko kerroin sama. Ehdot ovat täysin samat peliajan suhteen. Aasialaisten linejen ja tasoituksien kohdalla kuitenkin erikoisuutena yllämainittuihin tasoitus -ja under/over-vetoihin neljännestasoitukset ja neljännestotalit. Nämä ovat kokemattomalle vedonlyöjälle poikkeuksetta erittäin hämääviä. Neljännestasoitus ei tarkoita sitä, että jos pelaat vaikkapa alle 2,25 maalia, ja pelissä tulee tasan 2 maalia, että vetosi osuu koska 2 < 2,25, vaan neljännestasoitus/total on tapa ilmaista kahteen osaan pilkottu veto.

Yksinkertaistetusti neljännestasoitus/line tarkoittaa sitä, että pelaat puolet panostamastasi summasta vetoon, jossa line pyöristetään ylöspäin seuraavaan puolikkaaseen ja puolet vetoon, jossa line pyöristetään alaspäin seuraavaan puolikkaaseen.

Esim: under 2,25 10e panoksella kertoimella 3.00 = pelaat puolet panoksestasi (5e) vetoon under 2,0 ja puolet (5e) vetoon under 2,5 -> jos pelissä tulee 2 maalia, saat puolesta panostuksestasi rahat takaisin, ja toisesta saat osuman. Tällaista tilannetta kutsutaan puolivoitoksi. Voitat siis vedolla 5e x 1.00 ja 5e x 3,00 eli yhteensä 20e.

Jos taas pelaat over 2,25 10e panoksella kertoimella 3.00 , pelaat puolet over 2,0 ja puolet over 2,5 -> jos pelissä tulee kaksi maalia, saat puolesta panoksestasi (5e) panoksen takaisin ja toinen puolikas kusee. Tällaista tilannetta kutsutaan puolitappioksi ja saat kympin sijoituksesta 5e takaisin.

Vastaava tilanne on myös tasoituksissa. Jos pelaat kotijoukkueen voittoa -1,75 tasoituksella, on vetosi todellisuudessa  kotijoukkue -1,5 ja kotijoukkue -2,0. Kotijoukkueen voittaessa kahdella maalilla on kyseessä puolivoitto. Vastaavasti +1,75 tasoituksella vieraita pelattuasi kotijoukkueen voittaessa kahdella maalilla saat puolitappion, eli puolet panoksestasi takaisin.

Asian Handicapeissa ja Totaleissa voitat tai häviät normaalisti jos maalimäärä tai maaliero on jotain muuta kuin tasoitusta lähinnä oleva kokonaisluku. Puolivoitot ja puolitappiot tulevat vain näissä tilanteissa. Vastaavia vetoja on myös muissa lajeissa kuin jalkapallossa, ja jalkapallossakin näitä voi esiintyä myös muista asioista kuin maalimääristä, esimerkiksi korttien tai kulmapotkujen määristä.

Draw no bet tai +0 tasoitusvedot: Molemmissa tarkoitetaan tilannetta, jossa panoksesi palautuu, mikäli ottelu päättyy tasan. Tuo lisäturvaa vedollesi tässä paljon tasapelejä sisältävässä lajissa, mutta toisaalta kerroin tippuu reilusti

Muut jalkapallovedot: Yleensä kohteet ovat aika selkeästi ilmaistu, ja maalimääriin liittyviä vetoja on lukuisia puoliajan voittajasta maalintekijöihin, ja vain kekseliäisyys on näille rajana. Tämän lisäksi ns. isoihin jalkapallovetokohteisiin kuuluu nykyään kulmapotkujen ja korttien määrät, joista voit lyödä hyvin laajalti vetoa. Kulmapotkuissa 9-11 kulmaa on erittäin yleinen haarukka, ja korteissa vastaava on 3-5 korttia. Tämän lisäksi isompiin lajeihin voi lyödä runsaasti vetoja pelaajien ja joukkueiden tarkemmista tilastoista, kuten laukauksista, rikkeistä, paitsioista jne. Nämä ovat yleensä huomattavasti pienemmän markkinan pelejä, ja niihin voi suurpelureiden olla vaikea saada haluamaansa panosta.

Laukausvedot: Käsitellään vielä laukausvedot erikseen, koska tämä on aihe, joka voi olla hankala käsitellä: miksi joku on laukaus ja toinen ei. Laukausvetoja on nykyään pääosin kahta tyyppiä

Laukaukset kohti maalia (shots on target): Maalia kohti menevä laukaus vaatii käytännössä sen, että maalivahti torjuu sen, ja kyseessä on selkeä maalintekoyritys, ei esimerkiksi keskitykseksi tarkoitettu leijapallo, jonka maalivahti nappaa. Toki jos keskitys leijailisi maaliin, se varmastikin laskettaisiin laukaukseksi kohti maalia. Hämmästyttävää on kuitenkin se, että esimerkiksi pelaajan maaliviivalta pelastama varma maali ei ole tilastointimielessä edes laukaus maalia kohti, koska maalivahti ei sitä nappaa. Se tilastoidaan blokatuksi laukaukseksi.

Laukaukset (shots): Tähän kategoriaan lasketaan kaikki yritykset, joiden tarkoituksena on pelaajalla ilmiselvästi yrittää maalia. Ei väliä miten paljon laukaus menee yli tai ohi, tai jääkö se metrin päässä olevan pakin jalkoihin. Myös maalit ja maalivahdin torjumat lasketaan tähän, eli kokonaisuutena laukaukset = laukaukset kohti maalia + ohiammutut laukaukset + blokatut laukaukset. Keskityksiä tai syöttöjä jotka suuntautuvat maalivahdin näppeihin ei kuitenkaan tähän lasketa.

 

Vinkkejä voitolliseen jalkapallovedonlyöntiin

Muutamia tärppejä, joilla voit tehdä jalkapallovedoistasi voitollista:

  • Keskity johonkin tiettyyn sarjaan, jota seuraat paljon, ja poimi asioita, joita markkina ei huomioi. Älä yritä olla huippuseppä jokaisessa sarjassa
  • Mikäli mahdollista keskity pienempään sarjaan, joka ei kerää niin paljon pelivaihtoa. Voit löytää enemmän huippukohteita tai ylikertoimia
  • Suosi matalamman markkinan kohteita, tilastovetoja tms. Yleensä parhaat valuet piilee nimenomaan sellaisissa kertoimissa, joita ei lyö tuhannet muutkin ja kertoimet ovat hioutuneet kohdilleen
  • Arvokisoissa hyödynnä markkinoiden ylireagointia. Mieti oliko joku tappio ansaittu, ja onko se vaikuttanut liikaa kertoimiin
  • Ison miinustasoituksen lyöminen voi houkuttaa hyvällä kertoimella. Muista kuitenkin että joukkueelle on aivan sama (yleensä) voittavatko he 1-0 vai 3-0. Avausmaalin jälkeen hyökkäysinto laantuu, mikäli tasoero ei ole ilmeinen, ja joukkue siirtyy puolustuskannalle. Tämä on merkittävä tietää myös tilastovedoissa. Peli pyörii tasaisessa asetelmassa huomattavasti enemmän voitolla olevan joukkueen kenttäpäässä.
  • Katso pelejä streamilta, ja pyri löytämään aliarvostettuja joukkueita, joille syntyy maalipaikkoja. Livevedon kertoimet perustuu yleensä vahvasti ennakkoasetelmaan, ja peliä seuraamalla voit löytää potentiaalisia maalintekijäjoukkueita
  • Mikäli maaliodotusarvoja (xG) on saatavilla tai saat niitä itse laskeskeltua, voit löytää isoja etuja kertoimista. Näet maaliodotusarvoista, mikä olisi tilanteisiin nähden ollut oikea lopputulos, ja pystyt päättelemään, onko joukkue voittanut "tuurilla"
   

Vastaa

Avaa chat