×
Etusivu » Keskiviikon suomikorikset

Keskiviikon suomikorikset

Viime viikon arviot eivät menneet ihan putkeen, hyvin tiukat pelit kääntyivät ikävästi väärään suuntaan. Sama tahtihan saattaa jatkua tälläkin viikolla, joskin eilisessä Korismaanantaissa Karhu toi vähän positiivistakin väriä. Toistaiseksi Korisliiga on silti jonkun verran voitolla, vaikka tilastojärjestelmä ei vielä tuekaan sarjatason tilastojen tarkastelua ja tarkkoja prosentteja en siksi saa.

Pientä arviota taas keskiviikon korisliigakoitoksista, ja otetaan mukaan myös tämän päivän matsi sekä Katajan europeli.

Ti 12.11 KTP-Kobrat

Kotkalaisten peli on alkanut toimia, ja jenkit ovat osoittautuneet pelimiehiksi. Kovan tason scoraajia höystettynä kelpo tason suomalaisilla. Ihan terävintä kärkeä peli ei ole, mutta kotona se riittää suosikkiasemaan käytännössä kaikissa matseissa. Otteluun tarjottu tasoitus -14 on kuitenkin hankala purtavaksi; vastassa oleva Kobraparvi on saanut sairastuvaltaan tärkeitä pelaajiaan yksi kerrallaan takaisin. Nikkarinen ja Capps ovat jo pari peliä pelailleet, ja illan pelissä saatetaan nähdä Juho Lehtoranta ja pari peliä sivussa ollut Jussi Turja. Fakta on kuitenkin se, että vaikka joukkue pelaisi parhaillaan, on se toistaiseksi ollut vieraissa aivan surkea. Materiaali on muutenkin hyvin kapea, ja pelin sisäiset virhevaikeudet yms. ongelmat aiheuttavat päänvaivaa. En oikein saa tuolla tasoituksella kumpaakaan valintaa pelikelpoiseksi, joten vaikka kyseessä onkin päivän ainoa peli, niin väkisin vetoa ei kannata lähteä laittamaan.

Tulosveikkaus 100-84

Ke 13.11 Kouvot-Vilpas

Vilpas näytti laskettelevan tuttuun tyyliinsä voittoon Turun seudun derbyssä Uraa vastaan. Ura kuitenkin shokeerasi vasta yhden tappion kärsinyttä salolaisryhmää toden teolla, kun se vei normaalisti lopussa henkisesti vahvaa Vilpuraa kuin sitä kuuluisaa litran mittaa. Vilpas on siitä poikkeuksellinen tiimi, että se pystyy ottamaan voittoja heikommistaan jopa viimeisellä minuutilla isosta takaa-ajoasemasta. Jostain syystä joukkue saa usein silloin ”kaikki-kolmoset-menee”-moodin päälle ja tulee mitä erilaisemmilla tavoilla ohi. Tällä kertaa sitä ei nähty, ja Vilpas on yllättäen kärsinyt molemmat tappionsa aivan häntäpäähän sijoittuneille Uralle ja Kobrille, vaikka se on kohdannut myös jo kaikki kärkipään joukkueetkin, ja ollut niissä vakuuttava. Viime kauden aikana Vilpas kärsi vain kerran yli yhden tappion peräkkäin, kun se hävisi perätysten Katajalle ja KTP:lle. Uskon että kasvojenpesu erinomaisen johtajan Rannikon johdolla nähdään tässä pelissä.

Kouvojen alkukausi oli yllättävän hyvä, ja Tuomas Oja osoitti olevansa koriksen puolella rivemäinen tekijä; rosterin ei tarvitse olla paperilla kova, jos aiemmin kakkosvalmentajana oppia kerännyt pätevä kaveri ottaa siitä kaiken irti. Kouvojenkin ylle on kuitenkin alkanut kasaantua mustia pilviä, ja se on ajautunut orastavaan tappioputkeen. Materiaali on heikompi kuin viime kaudella, jenkit ovat hyviä, mutta suomalaisten taso ei vaan riitä kuin parhaina päivinä. Toisaalta kotipeleissä Kouvot on vaarallinen aina. Ei tästä päätä pantiksi uskalla Salon puolesta laittaa, mutta näkisin että Vilpas tästä voiton ottaa. Tulosveikkaus 80-89

Perustelu
Vilpas kärsi yllättäen tappion Uralle, ja toista vierastappiota ei tällä materiaalilla varmasti haluta ottaa. Vilpas on materiaaliltaan selvästi kovempi. Kouvotkin toki kärsi Nokialle tappion. Kouvojen materiaali ei ole erityisen hyvä, ja ylisuorittaminen alkaa näkyä. Ei Kouvojen voittokaan mahdottomuus ole jos kaikki napsahtaa kohdilleen, mutta normipäivänä tämän pitäisi olla Vilpuran peli, ja tasoitus voisi ainakin pari pinnaa isompi olla.
Tulos
Voitto
Kohteen tulos
59-69
Päätöskerroin
-
CLICK FOR ADDITIONAL INFO
PVM
Päivitetään aikavyöhykettä
PVM
2019-11-12 12:09:32
Laji
Koripallo

vihjeitä 300

vihjeitä yht. 959

P-% 100.68

P-% 96.44

Sarja
Korisliiga
Bookeri
Veikkaus
Valinta
Valinta: Vilpas-3,5
Kerroin
Kerroin: 1.850
Kerroin
Kerroin: 17/20
Kerroin
Kerroin: -117.65
Rajakerroin
Rajakerroin: 1.700
Kerroin
Rajakerroin: 7/10
Kerroin
Rajakerroin: -142.86
todennäköisyys
58.824
Panos
Panos 8.0
Vihjaaja
Vihjaaja
habs

Ke 13.11 Ura Basket-Seagulls

Uran peli on ollut ailahtelevaa. Joukkueen pelitempo on nopea ja siinä on paljon hyviä kolmosten heittäjiä. Myös ajoihin löytyy uhkaa, ja vahvin oksa joukkueessa on erittäin hyvin korille pääsevä Stephen Branch. Toisaalta välillä joukkue ottaa pahoja selkäsaunoja. Kotipeleissä joukkue on ollut vakuuttava ja voittanut niistä 3/5. Nousukuntoinen Karhu rymisteli Uran täysin lattian uraan ja vielä paskansi päälle, mutta peleissä Lahtea, Vilpasta ja etenkin Kobria vastaan peli on ollut erinomaista. Kauden avauspelissä Ura kärsi niukan tappion Pyrinnölle. Viimeisimmässä pelissä otettu Vilpas voitto oli iso päänahka ja nälkä varmasti kasvoi itseluottamuksen mukana. Elisa Viihteen omistajat voivat nauttia legendaarisen Yle-selostaja Tapsa Suomisen selostuksista Ura-kotipelissä, ja ainakin allekirjoittaneen papereissa viihdearvo nousee kummasti kun nahka-Tapsa laittaa parastaan. Toki voisi olla mielenkiintoista kuulla myös kun NBA-selostaja Uran valmentaja Palotie selostaisi tätä peliä.

Seagulls on pelannut vakuuttavaa peliä, josta tulee jotenkin atleticomainen fiilis futiksen puolella. Ei joukkue mitään ihmeitä esitä, mutta on vaan ollut tasaisen hyvä. Vaikea kuitenkaan nähdä Seagullseja vieraissa murskaamassa Uraa, kun vastassa ei kuitenkaan ole mitään Korihait-tyylistä heittopussipeliä pelaava joukkue, vaan joukkue joka taistelee jokaisesta pallosta eri tavalla. Seagulls osaa kyllä parhaillaan repäistä loppuakin kohti eroa, mutta hieman yllätti tämä tasoitus, kun kyse kuitenkin kelpo kotijoukkueesta vastustajana.

Tulosveikkaus 94-102

Perustelu
Ura pelaa parhaillaan kelpo koripalloa, mutta väliin mahtuu sysimustia päiviä. Seagulls on pelannut myös vakuuttavasti ja on tässä suosikki. Kertoimia katsomatta arvioin että Gullsien tasoitus voisi olla jotain -6 pintaan, mutta olikin huomattavasti isompi. Toki materiaalissa on eroa, jolloin voi tulla loppuun repsahdus, mutta edellisessä ottelussaan Vilppaan kotonaan kaatanut Ura omaa kyllä täyden potentiaalin tehdä tästä tasainen peli.
Tulos
Tappio
Kohteen tulos
82-97
Päätöskerroin
-
CLICK FOR ADDITIONAL INFO
PVM
Päivitetään aikavyöhykettä
PVM
2019-11-12 12:09:32
Laji
Koripallo

vihjeitä 300

vihjeitä yht. 959

P-% 100.68

P-% 96.44

Sarja
Korisliiga
Bookeri
Veikkaus
Valinta
Valinta: Ura+13,5
Kerroin
Kerroin: 1.850
Kerroin
Kerroin: 17/20
Kerroin
Kerroin: -117.65
Rajakerroin
Rajakerroin: 1.650
Kerroin
Rajakerroin: 13/20
Kerroin
Rajakerroin: -153.85
todennäköisyys
60.606
Panos
Panos 8.0
Vihjaaja
Vihjaaja
habs

Ke 13.11 Korihait-Pyrintö

Korihait on ollut sarjan heikoin joukkue ylivoimaistesti. Vedonlyönnin kannalta ongelmalliseksi on kuitenkin osoittautunut tiettyjen joukkueiden hälläväliä-asenne Korihaita vastaan. Iso osa pelistä on läpsytelty surkealla asenteella, joka näkyy kauas. Joskus Korihait on myös pelannut ihan ok-peliä, etenkin jos vastustaja on siihen antanut mahdollisuuden. Korihaita vastaan tarjotut tasoitukset ovat olleet isoja, mutta kotipeleissä edelleen alle 20. Jostain syystä joukkue on ottanut rumimmat tappiot juurikin kotonaan, jossa tuntuu lähes poikkeuksetta ero repeävän jonnekin 30-40 pintaan, kun taas vieraissa on pysytelty siisteissä lukemissa mm. Karhua, Vilpasta ja Katajaa vastaan.  Tähän peliin tasoitus on +18,5. Sillä ei kannata Korihaita ottaa, mutta on liian sattumankauppaa, pystyykö yleensä tiukkoja pelejä pelaava Pyrintö tuota silti rikkomaan.

Pyrinnön peli on parantunut, kun sairastupa tyhjentynyt. Joukkue pelasi alkukaudesta sarjan avauksessa yllättävänkin nihkeän 9 pinnan voiton Korihaista, ja tämän takia hampaankolossa voi olla näyttämisen haluakin. Toisaalta jos Korihait sinnittelee mukana, ei tälläiset vierastasoitukset ole mielekkäitä.

Tulosveikkaus 77-95

Ke 13.11 Kataja-Legia Warsaw

Kataja avasi europelinsä Puolassa uskomattoman rumalla selkäsaunalla. Heitot ei uponneet ja itsekin sain hyvillä mielin vaihtaa champparipelit täysipainoiseen seurantaan puoliajalla. Joukkue on parantanut europeleissä, kun tappiot ovat pienentynyt, ja viimeisin ottelu Unkarissa oli jo kelpo esitys edelleen lohkossa tappiotonta Körmendiä vastaan. Kun kolme ensimmäistä peliä pelattiin vieraissa ja niissä otettiin rumat tappiot, alkaa jatkopaikka näyttää hyvinkin epätodennäköiseltä. Katajan peli on ollut muutenkin vaikeaa niin kotona kuin vieraissa. Toisaalta kasvojenpesun paikka ja europelien tilastot varmasti kiinnostaa pelaajia. Kertoimia ei peliin vielä ole, mutta uskon että Kataja taistelee pelissä tosissaan voitosta. Alkulohkon esitykset toisaalta nostanevat Legian tässä suosikiksi, ja jos isoja plustasoituksia tarjotaan, näihin voinee tarttua.

 

Vastaa

Avaa chat