fbpx
Rekisteröidy
Etusivu » Jalkapallon EM-kisat: Suomen otteluohjelma

Jalkapallon EM-kisat: Suomen otteluohjelma

Suomen alkulohko jalkapallon EM-kisoissa

Suomi arvottiin alkulohkoon B yhdessä Belgian, Venäjän ja Tanskan kanssa. Otteluohjelma kisoissa on seuraavanlainen:

Ottelukierros 1

la 13.6 klo 19.00 Tanska-Suomi , Kööpenhamina

la 13.6 klo 22.00 Belgia-Venäjä , Pietari

 

Ottelukierros 2

ke 17.6 klo 16.00 Suomi-Venäjä , Pietari

to 18.6 klo 19.00 Tanska-Belgia , Kööpenhamina

 

Ottelukierros 3

ma 22.6 klo 22.00 Suomi-Belgia, Pietari

ma 22.6 klo 22.00 Venäjä-Tanska, Kööpenhamina

 

EM-kisojen 2020 otteluohjelma kokonaisuudessaan löytyy täältä

 

 

Suomen lohkosta lyhyt sanallinen arvio:

Suomi koki hieman huonoa onnea lohkoarvonnassa, kun se päätyi lohkoon, jossa on kaksi isäntämaata ja maailman rankingykkönen Belgia. Yhtään helppoa peliä ei siis ole tiedossa, sillä vierasottelu on aina vaikeampi paikka kuin neutraalin kentän peli, joita normaalisti kisoissa nähdään suurimmalta osin. UEFA:n juhlavuoden kunniaksi kuitenkin näissä kisoissa isäntämaita on joka lohkoon, ja joihinkin jopa useita, joten tämän takia Suomen lohkosta muodostui poikkeuksellisen haastava. Suomi pelaa kaksi otteluaan Pietarissa, joka on hyvien kulkuyhteyksien päässä, joten fanien määrä on varmasti maksimit siitä, mitä lippuja vain myydään.

Suomi kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Tanskan. Tämä on peleistä ennalta helpoin, mutta vedonlyöntitoimistot ovat asettaneet Suomen kertoimiksi kirjoitushetkellä noin 7.00 tason kertoimia. Tästä voikin päätellä, että urakasta ei tule helppoa. Pitää kuitenkin muistaa, että vuodesta 2016 asti laajennetuissa kisoissa neljä lohkokolmostakin etenee jatkoon. Hyvässä tapauksessa yksikin voitto saattaa riittää.

Lähtökohtaisesti on todennäköistä, että kivikova Belgia syö molemmat kisaisännät kahdessa ensimmäisessä pelissään. Tämä tarkoittaisi, että kumpikaan heistä ei voi enää uhata lohkovoiton suhteen Belgiaa, ellei sitten Suomi voita Venäjää tai Tanskaa, ja muodostu tilanne, jossa Belgia, Suomi ja jompikumpi aiemmin mainituista olisi kaikki samassa pistemäärässä. Suomen on kuitenkin otettava pisteitä Tanskalta tai Venäjältä, että jatkoonmeno on käytännössä vielä mahdollista. Jos Belgia on varmistanut lohkovoiton ennen päätöskierrosta, saattaa Suomi saada matsiin vastaansa Belgian B-miehistön, joka on kyllä edelleenkin äärimmäisen kova, mutta urakka helpottuu edes hieman. Jos Riven huuhkajat etenee tästä lohkosta jatkoon, on se jälleen äärimmäisen huikea temppu, mutta mahdollinen, mikäli avainmiehet pysyy terveinä. Let’s the Pukkiparty Begin!

Tanska-Suomi 13.6.2020

Tästä pelistä on otettava tasapeli tai voitto. Tanska lähtee todennäköisesti hieman ylimielisesti peliin. Kovin monesti joukkueet eivät ole kohdanneet, mutta Tanska voisi hyvinkin sopia Suomelle

Suomi-Venäjä 17.6.2020

Suomelle Venäjä sopii jotenkin erityisen huonosti. Paljon on kokemuksia, jossa itäinen naapurimme on antanut isän kädestä. Tässä voi tulla rumatkin lukemat

Suomi-Belgia 22.6.2020

Toivotaan että vastaan tulee jo lohkovoiton ratkaissut Belgia. Urakka on muuten toivoton. Suomi on pärjännyt Belgialle historian saatossa hyvin, mutta ei ole kohdannut sitä tässä kultaisen sukupolven kukoistuksessa aiemmin.