Etusivu » Jääkiekon MM-kisat 2020

Jääkiekon MM-kisat 2020

Paikka ja aika

Jääkiekon MM-kisat pelataan vuonna 2020 Sveitsin Lausannessa ja Zurichissa. Kisat alkavat 8. toukokuuta 2020 ja finaali pelataan 24.toukokuuta 2020

Televisiointi

C More näyttää kaikki ottelut kanavillaan ja nettipalvelussaan. Suomen ottelut näkyy myös MTV3-ilmaiskanavalla.

Miten pelataan Jääkiekon MM-kisoissa 2020?

16 joukkuetta (joista 2 uutta B-sarjasta noussutta ja 14 viime kisoissa kisapaikkansa säilyttänyttä joukkuetta) on jaettu kahteen lohkoon (lohkojako alla). Joukkueet pelaavat samassa lohkossa olevia joukkueita vastaan yhden ottelun, joten jokaiselle joukkueelle kertyy alkulohkossa 7 peliä.

4 eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta selviävät pudotuspeleihin. Lohkon viimeiseksi jäänyt joukkue puolestaan tippuu suoraan B-sarjaan Jääkiekon MM-kisoissa 2021. Jos kaksi tai useampi joukkue päätyy tasapisteisiin, ratkaistaan paremmuus seuraavassa järjestyksessä:

  • keskinäisten otteluiden pisteet
  • keskinäisten otteluiden maaliero
  • keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
  • tulos parasta joukkuetta vastaan, joka ei ole tässä tasapistevertailussa mukana
  • tulos toiseksi parasta joukkuetta vastaan, joka ei ole tässä vertailussa mukana
  • ranking ennen turnausta

Lisäksi vuoden 2021 isäntinä toimivat Latvia ja Valko-Venäjä eivät voi tippua, joten mikäli jompikumpi tai molemmat näistä joukkueista jää lohkonsa viimeiseksi, tippuu lisäksi kisoissa 14:nneksi sijoittunut joukkue, eli huonompi lohkoseiskoista.

Alkulohkojen jälkeen pelataan puolivälierät, joissa A-lohkon ykkönen kohtaa B-lohkon nelosen, A-lohkon kakkonen B-lohkon kolmosen ja toisinpäin. Voittajat etenevät välieriin ja välierien voittajat finaaliin, häviäjät kamppailevat pronssista. Kaikissa playoff-peleissä pelataan tuttuun tyyliin yksiosainen ottelu, ja sen ollessa tasan tarvittaessa 10min  (finaalissa 20min) jatkoaika (5vs5) ja sen jälkeen rankkarikisa.

 

Lohkojako

A-lohko pelataan Lausannessa ja B-lohko Zurichissa. Suomi pelaa B-lohkossa, jossa muut joukkueet ovat Venäjä, USA, Sveitsi, Latvia, Norja, Italia ja Kazakstan. Koko lohkojaon ja joukkueiden rankingit näet allaolevasta kuvasta

Lohkojako: kuvan lähde wikipedia

Suomen otteluohjelma

Suomen otteluohjelma Jääkiekon MM-kisojen 2020 alkulohkossa on seuraavanlainen

pe 8.5   klo 17:20 Suomi-USA

su 10.5 klo 21:20 Suomi-Italia

ma 11.5 klo 21:20 Sveitsi-Suomi

to 14.5 klo 21:20 Suomi-Latvia

la 16.5 klo 21:20 Venäjä-Suomi

su 17.5 klo 17:20 Suomi-Kazakstan

ti 19.5 klo 17:20 Norja-Suomi

Kisojen koko otteluohjelman löydät täältä

 

 

 

 

Avaa chat