Etusivu » Bruins-fani kuumensi pelaajan tunteet

Bruins-fani kuumensi pelaajan tunteet

Viime yönä Suomen aikaa 01:00 alkanut Boston Bruinsin ja San Jose Sharksin kohtaaminen kärjistyi odotettua tulisemmaksi taisteluksi, niin kaukalossa, kuin sen ulkopuolella.

Boston Bruinsin 5-1 kotivoittoon päättyneessä ottelussa ei tuomarit joutuneet seurailla peliä sivusta toimettomana, koska jäähyminuutteja ottelussa jaettiin yhteensä 104, joka on 60 minuutin mittaisessa matsissa aika reipas lukema.

Olin seuraamassa matsia aivan jään tasolta, suoraa joukkueiden vaihtoaitioiden takaa, josta näkymä peliin oli sinänsä heikko, mutta tunnelma aivan selvästi piippuhyllykokemusta intensiivisempi ja lähietäisyydeltä näki paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia, mitkä olisivat huonommilta paikoilta jääneet huomaamatta.

Joukkueiden välillä oli sähköä ja kipinää viime kauden viimeisimmässäkin kohtaamisessa yllin kyllin, kun Slovakijätti Chara oli hyväksynyt Evander Kanen tanssiehdotuksen ja takoi herran kuontaloa uuteen uskoon.

Lähtökohdat tähän 30.10.2019 pelattuun otteluun olivat mielenkiintoiset.

Meidän edessä oli vaihtoaitioiden välissä erillinen ”lokero”, jonka käyttötarkoitus ei mulle ollut ennen pelin alkua kovinkaan selvä. Mietin aluksi, että kyseinen spotti olisi varattu kuvaajille tai muulle ”henkilökunnalle”, mutta vähän ennen matsin alkua roteva järjestysmies talutti tuohon pieneen aitioon neljä jo hieman alkoholilla marinoitua Bruins-fania, joista yksi otti yllättävän isoa roolia itse ottelussa.

San Jose Sharksin penkin oikeassa reunassa istui muuan Evander Kane, joka joutui ensimmäisten minuuttien kohdalla jo tämän edessäni istuneen Bruins-fanin verbaalisen myllytyksen kohteeksi. Sanallisella hyökkäyksellä alkanut psyykkaaminen sai selvästi tilaa myös Kanen päästä. Jokaisen huonon ja itseasiassa jokaisen paremmankin pelivaihdon jälkeen kyseinen Bruins-fani huusi neuvoja ja kommentteja Kanelle ja vittuili kaikesta mistä pystyi ja, vaikka pelaajat varmasti kuulevat tällaista paljon vastustajajoukkueen faneilta, niin näillä puheilla oli selvästi vaikutusta.

Ensimmäisessä erässä jo muutaman minuutin pelin jälkeen kyseinen fani ylsi kädellään ottamaan Kanen juomapullon vaihtoaition puolelta oman 4 hengen ”aitionsa” sisään. Kanen huomattua asian ja kiskaistua juomapullonsa takaisin, hän roiskautti ensin vettä koppien välisen pleksin yli. Osumatta kuitenkaan mielekkäästi kohteeseen hän ruiskutti vielä aitioiden välisestä aukosta vettä suoraa kyseisen Bruins-fanin päälle, samaa reittiä, jota käyttäen kyseinen fani oli juomapullon napannut. Kaikki tapahtui vielä naureskellen, vaikka fani oli selvästi päässyt jo Kanen pään sisään, ottelua oli takana kuitenkin vasta muutama minuutti.

Bruins siirtyi 7 minuutin pelin jälkeen 1-0 johtoon ja fanin verbaalinen myllytys sen kuin jatkui. Kane tuli aina vaihdosta penkin oikeaan reunaan ja välillä siinä kävi myös San Josen pelaaja nro 7, eli 4 ketjun hyökkääjä Gambrell, joka ei kuitenkaan kauaa kestänyt kyseisen fanin huuteluita, vaan ei sen koommin palannut penkin päähän istumaan, siinä kerran nautittuaan railakasta pään aukomista.

Jokainen Kanen askissa tapahtunut virhe painoi herraa jo vaihtoon tullessa, mutta siitä tuli kuittia jatkuvalla syötöllä aina vaihtoaitiossakin. Kane vastaili välillä Bruins-fanille naureskellen ja muka viileästi, mutta jokainen huomasi, että sanoilla oli vaikutusta. Bruins-fani tarjosi tyhjää oluttuoppiaan Kanea kohti ja pyysi keskittymään tarjoilemaan olutta ja aukomaan sitä vaihtoaition ovea, kun ei itse pelissä herralla ole mitään annettavaa. Bruins-fani huomasi pleksiä vasten vittuiluja huudellessaan, että Kanen lisäksi myös herrojen välillä ollut pleksi alkaa huurtumaan ja puheesta huurtuneeseen pleksiin fani piirteli Kanelle sydämiä aina sanallisen myrskyn päätteeksi. Uskokaa tai älkää niin tuokin meni ihon alle. Kane kääntyi jälleen fania kohti ja ruiskutti juomapullostaan vettä piirrettyä sydäntä kohti, mutta eihän se siitä mihinkään poistunut, tämän olisi saattanut osata arvata vähän nokkelampi seppä.

Bruins voitti ensimmäisen erän 2-0 ja Kanen pään sisällä oli helvetillinen myllerrys, tuo selvisi mulle viimeistään siinä kohdin, kun ensimmäisen erätauon jälkeen palasin paikalleni ja näin järjestysmiehen taluttavan kyseistä Bruins-fania pois aidatusta pleksikopistaan. Tähän oli varmaan ollut vaikutusta San Josen suunnalta. Toisen erän alkaessa loputkin 3 kyseisestä 4 hengen faniporukasta tultiin hakemaan pois vaihtoaitioiden välistä ja toisen erän alkaessa Evander Kane oli täysin toisessa laidassa vaihtoaitiota, vaikka oli koko ensimmäisen erän istunut penkin oikeassa reunassa, tämä tuskin lienee sattumaa.

Järjestysmiehiä oli myös lisätty vaihtoaitioiden läheisyyteen molemmille käytäville, ainakaan ensimmäisen erän aikana en ollut näitä huomannut.

Peli jatkui, kuten alkoikin ja Bruins kasvatti toisessa erässä johtonsa 5-1 lukemiin, muuten toinen erä meni ilman kummempia tunteenpurkauksia.

Kolmas erä alkoi ja Kane oli taas uskaltautunut vaihtoaition oikeaan reunaan, mutta hän, kuten Sharks oli jo käytännössä hävinnyt tämän ottelun. Erätaukokaan ei Kanen tunteita ollut viilentänyt, vaan hyvin alkuun saatu tunnemyräkkä sai jatkoa kolmannessa erässä, kun Kane otti pari kertaa sanallisesti ja tönien yhteen Slovakian jättilaisen Zdeno Charan kanssa.

Ensimmäinen yhteenotto oli jo kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla, kun Kane otti jäähyn korkeasta mailasta ja Chara väkivaltaisuudesta. Jokainen Kanen ottama jäähy tai kontakti Charan kanssa tai huono vaihto sai aikaan runsaasti huuteluita Bruins-faneilta aina miehen saapuessa vaihtoon. Osa huudoista meni selvästi mauttomuuden puolelle ja rasistisiltakaan kommenteilta ei vältytty. Pari kertaa Kane oli jo ajautumassa tappeluun Charan kanssa, mutta muistot edellisestä kohtaamisesta tuntuivat ilmeisesti edelleen leukaperissä ja Kane luikki mielummin pakoon ja jätti tappelut muille San Josen miehistöstä, kun kolmannen erän puolivälissä nähtiin Ritchien ja Goodrown välinen tappelu, joka päättyi Bruinsin Ritchien voittoon.

Kane kävi kuumana koko loppu ottelun ajan ja pääsi lopulta suihkun puolelle ennenaikaisesti 10 minuuttisen käytösrangaistuksen alle 5 minuuttia ennen pelin loppua. Ottelu oli kaiken kaikkiaan Evanderille erittäin vaikea ja yllättävänkin suuri vaikutus huonoon peliin ja ylilyönteihin oli varmasti Bruinsin fanin ensimmäisessä erässä suorittama 20 minuutin henkinen sukkasaippua.