Etusivu » Mestarien Liiga - 4 kierros 5 - 6.11

Mestarien Liiga – 4 kierros 5 – 6.11

Mestarien liigassa eli UCL:ssä pyörähtää tänään käyntiin neljäs ottelukierros. Kaikki joukkueet ovat kerran kohdanneet muut lohkon osanottajat, ja nyt päästään revanssihengessä pelaamaan edellisen ottelukierroksen joukkueita vastaan, vain isäntä vaihtuu. 

Mestarien liigassa moni alkulohko on vähän tylsähkö kohtuu isojen tasoerojen takia, ja useammassa lohkossa jatkoonmenijät voi suurella todennäköisyydellä ilmoittaa jo ennen ensimmäistäkään peliä. Toki urheilussa yllätyksiä sattuu, mutta suurimmat urheilulliset kiksit tarjoaa vasta kevään puolisko, kun hurjat kaksiosaiset otteluparit kahden huippujoukkueen välillä tarjoaa uskomattomia draamankaaria kevät toisensa jälkeen; melkein voisi luulla että nämä olisi käsikirjoitettu etukäteen Smackdownin tyyliin. 

Vedonlyönnillisessä mielessä alkulohko on kuitenkin erittäin mukava ja viihdyttävä (joskin erittäin työläs, kun 8 peliä pelataan samana päivänä); bookkerit tarjoavat poikkeuksellisen paljon erikoistilastovetoja näihin otteluihin, ja futisarvokisojen vedonlyönnillistä tarjontaa päästään näiden pelien myötä lähemmäs, vaikkei erikoisvetojen määrä sentään futiskisojen tasolle pääse. Tarkoituksenani on kirjoitella näistä ottelukierroksista vähän stooria ja analyysiä vedonlyönnin näkökulmasta, toki urheilullista panosta unohtamatta. Upotinmuutaman maistuvista kohteista ns. “nostoina” esille näihin artikkeleihin, loput kohteet kannattaa tsekata pitkäveto-osiostamme. Kohteet ovat laadultaan hieman herkkiä romahtamaan, koska kohteiden rahallinen vaihtomäärä on pienempi, joten usein nopeat syö hitaat.Tiistain kierros 5.11

 

Klo 20.00: Barcelona-Slavia Praha ja Zenit-Leibzig

Klo 22.00: Dortmund-Inter, Chelsea-Ajax, Lyon-Benfica, Valencia-Lille, Napoli-Salzburg ja Liverpool-Genk

Tiistaina pelataan perinteinen 8 ottelun kierros, jossa on poikkeuksellisen paljon kotisuosikkeja. Pinnaclen kierrosvedossa näkyykin poikkeuksellisen iso tasoitus, peräti -8. Kuitenkin asetelma on niin vahvasti kotivoittopainotteinen, että 8 ottelussa tämän tasoituksen osuminen on hyvin mahdollista. Kolmessa peleistä (Chelsea, Lyon, Valencia) kotijoukkue on niukempi suosikki, mutta vedonvälittäjät pitävät silti todennäköisempänä kotivoittoa kuin muuta tulosta. Leibzig voi aiheuttaa Zenitille hankaluuksia, mutta tämä on ympäripyöreä peli, jossa todennäköisesti ero pysyy pienenä. Dortmundin uskoisin kotona lähtevän revanssinmaku suussa hakkamaan Interiä, ja kotivoitto on tässäkin melko todennäköinen. Loput kolme peliä on sitten ne, joilla on helppo ratsastaa tasoitus maaliin: Barcelonan ja Poolin isot voitot on odotusarvoisesti lähellä, ja Napolinkin pitäisi kotona pyyhkiä vähintään parilla maalilla hyvin suorittanutta Salzburgia. Kaiken kaikkiaan jos nämä kolme pystyisivät auttamaan kotijoukkueita vaikkapa kuudella maalilla, mikä on mielestäni aika minimi ilman pahempia sulamisia, jää lopuille suosikeille kohtuu helppo homma. Kaikki on mahdollista, mutta isoa tasoitusta ei kannata liikaa pelätä. Vihjeiksi tulivat siis seuraavat kohteet:

 

Mestarien Liigan kierroksen 4 pitkävetovihjeet

 

Käydään vielä lyhytsanaisesti muita vihjeitä läpi peli kerrallaan:

Barcelona-Slavia: Barcelonalla oli yllättävän vaikeaa Slavian vieraana. Laukauksia tuli paljon ja Barcelona oli välillä helisemässä. Camp Noulla pitäisi olla eri meininki, ja uskon myös Slavian laukaushanojen hyytyvän. Messin laukauslinet oli yläkanttiin, eikä Kirppua ole rikottu viime aikoina niin paljon kuin aiemmin, joten under 2,5 molempiin Unibetin Messi-kohteisiin paikallaan.

Molemmat ovat melko vähän paitsioita napsivia joukkueita, joten 4 linellä under ihan kelpo kohde.

Arvaus tuloksesta: 3-1 (näitä ei kannata ottaa vedonlyöntivinkkeinä, vaan lähinnä oma mutuilu)

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Zenit-Leibzig: Leibzig hoiteli kotonaan Zenitin 2-1, joten hyvin mahdollista että tässä pelissä on samat numerot Zenitille. Lähtökohtaisesti ottelu on tasainen, ja maalia kohti suuntautuvien laukausten määrän pitäisi jäädä yksinumeroiseksi. Edellisessä pelissä paitsioita tuli peräti 9, joista 5 Leibzigille, joten ei tuo 2 line overille tähänkään peliin mahdottomalta kuulosta.

Tulosarvaus: 2-1

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Dortmund-Inter Uskon Dortmundin tulevan tappiosta sisuuntuneena kotipeliin, ja keltaisen seinän edessä pelatessa joukkue saa vielä erinomaisen extralatauksen. Mm. Barcelona oli aivan helisemässä Dortmundissa, joten eiköhän tässä kotivoitto saada. Dortmund on lähtökohtaisesti aika vähän rikkova joukkue, mutta Inter taas rikkova joukkue, ja kun peli menee rikkonaiseksi, yleensä molempien rikemäärät nousee. Tilastollisesti parit pelaajalinet oli kuitenkin sen verran mukavia verrattuna tarjottuun kertoimeen, että nämä otettiin pois (Hummels ja Sancho). Peli ei ennalta vaikuta erityisen laukausherkältä, Interin pelit eivät yleensä ole tykitystä maalia kohti.

Tulosarvaus 2-0

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Chelsea-Ajax Tässä Ajaxilla jäi kotitappiosta hampaankoloon, ja joukkue tullee täydellä höyryllä päälle. Vedonlyöntimielessä muutamat pelaajakohtaiset on target-underit tarjosivat kovia kertoimia pelaajille (Abraham, Tadic, Pulisic), jotka eivät yleensä lauo overeiksi näitä, joten tämän pelin peli-ideat niiden kautta.

Tulosarvaus 1-1

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Liverpool-Genk Pool järjesti murskajaiset Belgiassa, ja järjestänee toiset tässä. Ikävästi takaraivossa jyskyttää että tämä on kuitenkin vaikea peli ja esim vain 2-0 voitto, mutta loppujen lopuksi mitä heittopussina lohkossa ollut Genk pystyisi tekemään kivikovaa Poolia vastaan. Yksi vahvoista peli-ideoista meni paitsiovetojen kautta: Genk sai peräti 6 paitsiota edellisessä pelissä ja tähän on mielestäni ylireagoitu. Pool pitää palloa ja Genkin hyökkäykset jäänee vähiin, joten saako Genk edes kolmea paitsiota kasaan, yksikin Liverpoolin paitsio ja tarvitaankin jo 4 ettei veto osu.

Tulosarvaus 4-0

Ladataan vihjettä, odota hetki...

 

Napoli-Salzburg Itävaltalaiset ovat yllättäneet monet uskomattoman tehokkaalla hyökkäyspelillään, jota on johtanut norjan teinisensaatio Haland. Salzburg on tehnyt peräti 11 maalia kolmessa pelissään, mutta päästänyt myöskin 9. Napoli on erittäin vaikea paikka vierasjoukkueelle tehdä osumia, joten nähtäväksi jää jatkuuko Salzburgin maalijuhlat. Kuitenkin Halandin yli 1,5 laukausta kohti maalia 2,6 kertoimella on otettava kokeiluun, kun nuorimies on kuitenkin kolme ekaa peliä tykitellyt 2.7 laukausta maalia kohti per peli. Rikemäärien odotusarvo on jossain 20-22 rikkeen hujakoilla, joten 23,5 on ihan hyvä valinta lisäksi.

Tulosarvaus 3-1

Ladataan vihjettä, odota hetki...

 

Lyon-Benfica Tähän peliin en vetoja laittanut, mutta Lyonin maalin voitto tästä todennäköisin tulos

Tulosarvaus 2-1

Valencia-Lille Melko vähän laukovat joukkueet nämä ovat, tasainen peli ja todennäköisesti vähämaalinen. 9 linellä oli ihan mukava ottaa, vaikka aina pieni riski on että se kusee.

Tulosarvaus 1-1

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Loput vihjeet tuttuun tapaan Ristikakkosen pitkävetovihjeet- sivulta. Toistaiseksi lähes 1200 vihjettä 106 % palautusprosentilla. Katsotaan mitä näiden vihjeiden jälkeen tallella.


Vastaa

Avaa chat