Etusivu » Korisliigassa keskiviikkona täysi kierros

Korisliigassa keskiviikkona täysi kierros

Lyhyttä pohdintaa Korisliigan kierroksen otteluista ja vihjeet:

Joensuussa alkukauden takellellut Kataja on saamassa pikku hiljaa kokoonpanonsa kuosiin. Kauden ensimmäinen vierasvoitto irtosi Urasta 7 pisteellä katkerienkin vaiheiden jälkeen, sillä vetona ollut -8,5 tuhoutui Allenin kiskottua summerin soidessa sinänsä pelin kannalta melko hyödyttömän kolmosen. Kataja on ollut avauspelinsä jälkeen kelpo tasoa kotipeleissään, ja voittanut rutiininomaisen Korihait-voiton jälkeen myös Karhun ja Kouvot. Kokoonpanoon on merkitty kaikki pelaajat pitkäaikaistoipilasta Samuli Vanttajaa lukuunottamatta, mikäli Niko Mattila (GTD75) pystyy pelaamaan.

Seagullsille Joensuu oli hankala paikka pidemmän aikaa, ja historian ensimmäiset voitot Joensuusta irtosi vasta viime kaudella. Seagulls on edelleen sarjassa tappioitta, ja tulee vieraspeliinkin suosikkina hurjan suomalaisrosterinsa turvin. Jenkeistä heiltä on sivussa Porter Troube, joka ei kuulu tärkeimpiin palasiin kokonaisuuden kannalta. Katajalla on Jamar Wilsonin palattua kokoonpanoon ja Jordan Semplen täydennettyä jenkkinelikon kuitenkin erinomaiset mahdollisuudet haastaa Seagulls tosissaan. Jenkkinelikko on ollut laadukas ja suomalaisissakin on terveenä ollessaan laajalti ratkaisuvoimaa. Näkisin itse Seagullsin peliin muutaman pinnan suosikkina, mutta tämä tasoitus on Joensuussa pelattaviin otteluihin kerran kerrasta liikaa, mikäli joukkueella ei ole loukkaantumishuolia.

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Kotkassa pelataan mielenkiintoinen kamppailu räppirunoillaan tällä kaudella mainetta niittäneen Tomi Kamisen poppoon ja taktiikkanero Pieti Poikolan Lahden välillä. Lahti on kärsinyt loukkaantumishuolista, sillä Vesa Mäkäläistä ei ole nähty vielä tositoimissa ja Arttu Saarijärvi on kaiketi koko kauden sivussa. Lisäksi lisähuolia aiheuttaa Brandon Myersin loukkaantuminen hänen liukasteltuaan mainoskylteillä. Lahti on kuitenkin kapeuteen nähden pelannut hyviä pelejä ja etenkin ratkaisuhetkillä ollut terävämpi.

Kotka on kärsinyt takamiesongelmista Joonas Lehtorannan oltua sivussa jo jonkun aikaa. Michael Pounds on lisäksi ollut alkukauden sivussa. Kotkalla on kuitenkin parhaiten suorittaneet jenkit, Greg Mangano, valtava järkäle Joe Burton loukkaantumisesta väkevästi parketille palannut Braxton Huggins sekä ihan kelpo tason Thomas neljäntenä. Takamiesosastolle täytettä tuo Herrala ja vastuun myötä kokemusta saaneet nuoret vahvistukset, kuten Markus Rautasalo.

Vaikka Lahti onkin pelannut hyvin, näkisin että Kotka vie tässä pidemmän korren kahden loukkaantumishuolista kärsivän joukkueen välillä kotietunsa turvin. Kotiedun lisäksi yhdenkin jenkin tasoitus on iso asia, kun kyse on näin kovista jenkeistä ja kotimainen osio jää molemmilla hivenen kapeaksi.

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Pyrintö on ollut Pyynikillä kova ja pisteitä on ropissut hurjia määriä. Kahdessa edellisessä ottelussa Pyrintö on muutenkin takonut hillittömät lukemat tauluun, kun viime pelissä pistesarakkeessa paloi 113-132 voitto 40min peliajalla, isoin lukema yhdelle joukkueelle 14 vuoteen. Tämä tuli vieraissa ja edellisessä pelissä kotona kaatui Lahti 118-88. Etenkin Pyrinnön Marcus Lewis on ollut jäätävässä iskussa ja kun joukkueella löytyy heittovoimaisia suomalaispelureita, niin peli on ollut vahvaa, vaikka neljäs jenkki Marlon Johnson on ollut poissa jo pitemmän aikaa, eikä hänen tilanteestaan oikein ole tietoa.

Kobrat on vajonnut yllättävänkin suureen tappiokurimukseen, vaikka joukkue on pysynyt terveenä ja sai vielä alkukauden huilanneen Remu Raitasen takaisin rosteriin. Vaikka joukkue on taistellut hyvin loppuhetkille asti, on henkinen kantti pettänyt kalkkiviivoilla ja se on näkynyt aikamoisena sähellyksenä kentällä. Tappioputki on jo viiden ottelun mittainen.

Vaikka edelliset ottelut huomioiden Pyrinnön luulisi tämän vievän selvästi, niin ennakolta ajattelin tähän tasoitukseksi -6,5 ja kun sinne suuntaan kertoimet menivätkin, jää tämä no-betiksi. Kobrat on toisinaan ollut Pyrsälle erityisen hankala vastus, mutta jos jompaa kumpaa olisi pakko pelata, menisi betsit kotijoukkueelle. Ottelussa on myös poikkeuksellisen korkeat linet totaleissa, mutta mikäli Pyrinnön peli on yhtä hurlumheita mitä aiemmat, olisi nämä linet paperia.

Vilpas on joutunut vaihtamaan takamiestään jo kahteen otteeseen. Proctorin tilalle tullut Cheese lähti kotiinsa, kun lähipiirissä oli ilmennyt vakavampi sairastapaus ja ajatukset oli vaikea pitää pelissä. Uusi jenkki on jo hommattu, mutta hän ei tässä pelissä pelaa. Vilpas on kotonaan heikompia vastaan yleensä kuitenkin tyly isäntä. Kouvot on painiskellut melko kapean kokoonpanon kanssa. Kouvojen melko nimettömät suomalaiset ovat hoitaneet kuitenkin perusroolinsa hyvin, ja totaaliseksi heittopussiksi mustakarhut eivät ole jääneet. Kouvojen Jacoby Armstrong on ollut sivussa pari ottelua, ja pelaaminen tässäkin on epävarmaa. Mikäli sentteri ei pysty pelaamaan, lähtee Kouvot tähänkin peliin 2 jenkillä ja 8 pelaajalla, joten joutuu menemään hyvin kapealla. Vilppaalla pelaa neljä jenkkiä, sillä varajenkki Jamison otetaan kokoonpanoon, mutta mies ei kuitenkaan ole mikään erityisen hyvä vahvistus ollut. Vilpas pääsee kuitenkin kelpo rosterilla ja sivussa ainoastaan pitkäaikaistoipilaat Rannikko ja Riku Laine.

Kyllä selkeästi vahvempi joukkue kotona ottanee selkeämmän voiton kuin 12 pinnaa.

Ladataan vihjettä, odota hetki...

Mielenkiintoista nähdä minkälaisen peli tästä saadaan. Nokian pelit ovat yleensä vähäkorisempia, ja ottelut pysyvät muutenkin puolustuksellisesti näätäpaitojen hallussa, mutta nyt vastaan tuleva Karhu on ollut kotipeleissään etenkin hyökkäyspäässä jäätävän kova. Vaikka Karhun rosteri ei ole erityisen leveä tänäkään vuonna, on se sitäkin laadukkaampi ja hyvin yhteen pelaava. Toisaalta Nokia on äitynyt todella hyvään iskuun ja porskuttaa viiden ottelun voittoputkessa, ja etenkin viimeisimmät olleet laadukasta tekemistä. Karhu on kotonaan melko arvaamaton joukkue pistemäärien suhteen, ja harvemmin kotonaan taipuu, joten ottelua on vaikea ennakoida. Vaikka periaatteessa kovavireistä Nokiaa tekisi mieli tasoituksella pelata, joudun jättämään sen väliin, sillä Karhu raatelee joskus vieraansa todella selvästikin.

8 kierrosta on sarjaa pelattu ja nämä kaksi joukkuetta ovat edelleen nollilla. Jommankumman voittotili aukeaa tässä ottelussa. Uralla voitto on ollut lähempänä, kun se Lahdessa oli jo toinen jalka pisteissä kiinni, mutta romahti käsittämättömästi totaalisulamiseen. Ura pääsee otteluun hyvällä kokoonpanolla ja nähdäkseni sen rosteri on selvästi vahvempi mitä divaritason porukalla rimpuilevalla Korihailla, ja Uralla on varmasti näyttämisen halua raapia tästä selvätkin numerot. Korihait voi taas rimpuilla aikansa, mutta lähes paikallisottelun statuksella menevä jumbokamppailu kääntynee lopulta selvästi vieraille.

Ladataan vihjettä, odota hetki...


Vastaa

Avaa chat