Etusivu » Joonas Korpisalolle NHL-ennätys yhden ottelun torjuntamäärässä

Joonas Korpisalolle NHL-ennätys yhden ottelun torjuntamäärässä

Columbus Blue Jackets ja Tampa Bay Lightning tahkosivat todellisen maratonottelun varsinaisten playoffien avauskierroksella. Edellisessä karsintapelissä Toronton tärkeässä Game5-ottelussa nollannut Korpisalo jatkoi hyviä otteitaan Tampa Bayta vastaan, ja hurjasta Lightning-pommituksesta huolimatta Korpisalo piti joukkuettaan pystyssä parhaansa mukaan. Ottelu päättyi Tampa Bayn voittoon lukemin 3-2 ja siinä pelattiin kaikkiaan viisi jatkoerää. Ottelu alkoi iltakymmeneltä Suomen aikaa, ja se loppui vasta lähellä puoli viittä yöllä, eli kesti kaikkiaan lähes 6.5 tuntia.

Ottelu alkoi Columbuksen nopealla johtomaalilla, jonka Pierre-Luc Dubois ohjasi maaliin ylivoimalla pelin alussa. Tampa Bay tasoitti nopeasti Columbuksen aikaisen johdon avauserässä. Toisen erän lopussa Oliver Bjorkstrand latasi kiekon todella pienestä kulmasta laidan vierestä upealla laukauksella maaliin, mutta kolmannen erän alussa Tampa Bay sai maalinedustalle hässäkän, jossa Korpisalo hetken maassa pyörittyään joutui nöyrtymään, kun kiekko pomppi hänen patjoistaan sisään.

Eniten torjuntoja yhdessä ottelussa NHL-ennätys rikki

Tämän jälkeen ottelussa pelattiin yli 100 minuuttia maaleitta, kunnes Brayden Point ratkaisi pelin ajassa 150:27. Korpisalo ehti kerätä ennätykselliset 85 torjuntaa, ja nykyaikaisten otteluiden ennätys rikkoutui todella selvästi, jos mukaan lasketaan vain vuoden 1955 jälkeiset esitykset (ennen tätä pelattiin hyvin vähämaalisia ja pitkiä otteluita usein ja runkosarjaakin ratkaisuun saakka jatkoaikoina). Korpisalo löi torjuntamäärällään ylivoimaisesti edellisen nykyaikaisen ennätyksen, joka oli Ron Tugnuttin nimissä Quebecin paidasta vuodelta 1991 (70 torjuntaa). Jos sotia edeltävät pelitkin lasketaan mukaan, ei Korpisalo jäänyt kovin kauaksi tästäkään ennätyksestä. Normie Smithin Detroitin paidassa 92 torjunnallaan (nollapeli) ylläpitämä ennätys vuodelta 1936 oli lähellä rikkoutua. Ottelu oli runkosarjaottelu.

Ottelussa ei juuri jäähyjä nähty, etenkään jatkoajalla, sillä ainoiksi jäähyiksi jäi Columbuksen korkeasta mailasta otettu laitakahinajäähy sekä viidennen jatkoerän kiekko katsomoon-jäähy, kuten Antti Mäkinen selostuksessaan osuvasti totesi ”kaikista rikkeistä isoin”. Sen sijaan selkeä maalipaikasta nurin veto jäi Tampa Baylle viheltämättä, samoin kiekko katsomoon alivoimalla karkuun päässyt Cam Atkinson vedettiin rumasti nurin yksinläpitilanteesta, mutta pilli ei soinut tästäkään.

Useita muita ennätyksiä: eniten laukauksia, eniten pelaajan peliaikaa NHL-ottelussa

Ottelussa rikottiin myös muita ennätyksiä, sillä esimerkiksi TB laukausmäärä lähenteli kahtasataa ja yhden joukkueen laukaukset kohti maalia 88 ylitti edellisen ennätyksen selvästi. Edellinen ennätys oli Boston Bruinsin nimissä (73 laukausta kohti maalia). Molempien joukkueiden yhteenlaskettu laukausmäärä kohti maalia 151 laukausta ohitti todella reilusti edellisen ennätyksen, joka oli 104 laukausta.

Ennätykset perustuvat 1959-1960 kaudesta eteenpäin tilastoituihin määriin.

Monissa muissakin tilastoissa varmasti löytyy joukkue (-ja koko NHL ennätyksiä) sillä pitkässä pelissä ehdittiin blokata, pelata todella suuria peliaikoja, laukoa ja taklata yms yms.

Seth Jonesin peliaika 65:06min oli myös yksittäisen pelaajan ennätys peliajassa yhden ottelun aikana.

Yksi pisimpiä otteluita NHL-historiassa

Myös ottelun pituus meni NHL:n pisimpien otteluiden joukkoon, sillä yli 150 min kestänyt ottelu oli kaikkiaan NHL:n neljänneksi pisin ja nykyaikaisista otteluista toiseksi pisin. Pisin NHL ottelu on pelattu vuonna 1936 Montreal Maroonsin ja Detroitin välillä, ja se ratkesi vasta kuudennessa jatkoerässä lukemiin 1-0 Detroitin hyväksi. Kyseinen ottelu kesti 176 minuuttia. Nykyaikaisten NHL-otteluiden ennätys on Philadelphian ja Pittsburghin välinen vuonna 2000 pelattu kamppailu, jossa jatkoeriä pelattiin 60 minuutin päälle kaikkiaan 92 minuuttia kunnes Keith Primeau ratkaisi ottelun Philadelphialle 2-1. Tästä ennätyksestä jäätiin pari minuuttia.