fbpx
Rekisteröidy
Etusivu » Amiens - Nantes

Amiens – Nantes

Blogi tulee hakemaan aluksi vielä muotoaan, sillä en tiedä mitä tänne tulen laittelemaan. Ei ole tietoa mitä YP on ajatellut jatkossa sivuston tyyliksi, joten sen mukaan mennään. Lähinnä siis mietin, että saako tulevaisuudessa blogeihin laitettua vihjeitä, kuten edellisellä alustalla vai mikä on homman nimi, mutta hieno työtä tähän mennessä kuitenkin ja mukavaa, että jengi ottanut tämän sivuston jo suht omakseen ja näkee aktiivisuutta. Hyvin myös menee yhteen vedonlyönti ja kasino, edellisellä alustalla tuntui olevan aika sekasikiö. Missä muuten R-bet??

Mutta asiaan, tänään ajattelin muutaman sanan kirjoittaa tästä pelistä. Ligue 1 pelataan tällä kierroksella vähän sekasikiönä ja tästä johtuen tänään on vain 4 peliä ja loput myöhemmin ja lähempään tarkasteluun valikoitui Amiens- Nantes. Tämä peli valikoitui lähinnä siksi, että aamulla juuri muistelin Amiensin nousua Ligue 1:teen. Tuo nousu oli aivan mahtava ja palataan siihen hetken kuluttua, mutta kerrataan vielä ensiksi Amiensin matka tuohon pisteseen, sillä sekin on hieno. Les Licornes on suhteellisen iäkäs seura, kun se on perustettu 1900- luvun alussa ja ensimmäiset ammatilliset ottelut se pelasi 1933. Myöhemmin vuonna 1993 Amiens nousi jälleen ammattilaisten seuraan ja oli useamman vuoden 2010- luvulla Nationalin keskikastin seura. Mitään ihmeellistä Amiensissa ei näyttänyt olevan vaikka hieno seura tietenkin pohjois-ranskasta. Aivan alkuaikojen jälkeen Amiens ei juuri mitään ole voittanut ja paras saavutus onkin 2001 kun olivat Coupe de Francen finaalissa mukana, joskin tuon hävisivät. Muuten Amiens on aina ollut seura ilman suurempia voitonhetkiä.

Kaikki kuitenkin lähti muuttumaan kaudella 2015-2016 Nationalissa. National on Ranskan 3. divisioona ja mikään herkullinen paikka tuo ei ole. Hirveän tasokkaaksi Nationalia ei voi sanoa, mutta todella suuria seuroja pelaa siellä tälläkin hetkellä, osalla on historia vertaansa vailla kuten esimerkiksi Red Star, joka tunnetaan Jules Rimetistä varmaankin parhaiten. Mutta Amiens ei näihin suuriin historiallisiin seuroihin kuulu. Ainakaan vielä. Mutta kausi 2015- 2016 oli alku sille kaikelle mistä Amiens tunnetaan tänään kenties parhaiten ja se vielä tunnetaan useassa maassa ja myös niin sanotut tuulipuvut ovat varmasti tarinaan törmänneet jossain vaiheessa. Tällä kaudella Amiens sijoittui sarjassa kolmanneksi. Kolmanneksi sijoittunut on viimeinen joka sai suoran nousun Ligue 2 sarjaan seuraavaksi kaudeksi. Amiensin ja neljänneksi tulleen Athlético Marseillen välissä oli ainoastaan 1 piste ennen kuin viimeinen kierros alkoi ja molemmilla kotiottelu. Molemmilla vielä ennakkoon helpohkot vastukset sillä ASM Belfort saapui Amiensiin ja Sedan Marseilleen ja molemmat oli häntäpään seuroja ja kummallakaan ei ollut enää pelattavaa sillä putoamisvaaraa ei ollut. Marseille otti helpon 4-1 voiton, mutta Amiens jätti jännitettävää faneille enemmän ja peli päättyi ainoastaan 1-0, ainoan maalin teki ottelussa Adenon 36 minuutin kohdalla. Samainen Khaled Adenon siirtyi seuraan samalla kaudella Luconista ja vasta kesällä 2019 lähti seurasta. Pelejä Ligue 1 tuli tosin vain 23 kappalatta.

Amiensin nousussa Ligue 2 ei sinänsä ollut mitään ihmeellistä. Olihan seura jo ollut Nationalin tuttu kasvo ja keskikastissa pitkään. Heille ei kuitenkaan povattu helppoa kautta ja putoaminen takaisin oli monen huulilla kun heiltä kysyttiin Amiensista. Amiensin stadion ei ole se isoin ja modernein ja seuran varat eivät olleet suuren. Amiensilla oli kuitenkin jotain mitä monella muulla ei ja se jokin oli Christophe Pélissier. Valmentaja joka nosti pienen Luzenacin amatöörisarjasta Ligue 2:seen ainoastaan 7 vuodessa. Tuo on todella kova saavutus, sillä Luzenac on todella pieni seura. Surullisesti tuo aivan maaginen suoritus kuitenkin pilattiin kabineteissa, sillä Luzenacin nousu evättiin taloudellisilla perusteilla ja heidän stadionin takiaan. Samalla Christophe Pélissier vaihtoi maisemaa astetta isompaan seuraan eli Amiensiin. Ensimmäisellä kaudella Christophe Pélissier hankki jälleen nousun Ligue 2 ja edessä oli siis jälleen uusi haaste hänelle.

Amiensin elämä Ligue 2 alkoi yllättävän hyvin. Aluksi ottivat tappion ja tasapelin, mutta heti sen jälkeen alkoi voittoja tulemaan jopa suurseuroista. Tätä hyvää virettä jatkuikin koko kausi ja kaikkien yllätykseksi Amiens olikin nousukamppailussa mukana. Kun päästiin viimeiselle kierrokselle oli Amiens pakkovoiton edessä, sillä heidän kanssaa noususta kamppaili Troyes joka tasapisteissä heidän kanssaa ja Lens joka oli muutaman pisteen perässä. Kaiken lisäksi Amiensin vastustajana oli suurseura Reims ja Amiens joutui pelaamaan vieraissa. Troyes voitti oman pelinsä 2-3 vieraissa ja Lens kotonaan 3-1. Amiens oli myös johdossa puoliajalla 0-1, joten tilanne näytti hyvältä. 61 minuuttia kun oli pelattu, Reimsin Diego kuitenkin tasoitti pelin. Peli oli 1-1, 30min aikaa ja ainakaan suoraa nousua ei tällä tuloksella olisi tullut Amiensille. Toki Troyes oli tappiolla myös puoliajalla. Jotain kuitenkin tapahtui kun peliä oli pelattu 89 minuuttia ja Amiens pääsi ylivoimalle. Kuitenkin vieraissa Reimsiä vastaan ja aikaa enää 1 minuutti plus lisäaika ja sekä Lens että Troyes on jo voittanut oman pelinsä. Ei kai Amiensilla oli enää mahdollisuukia? Minuutteja kuluu ja nyt on jo pelattu 90+3 minuuttia ja peli edelleen 1-1 ja Reims saa maalipotkun. Amiensilla on kautta jäljellä enää alle minuutti ja täsmälleen samaa aikaan Strasbourg juhlii Ligue 2 mestaruutta ja suoraa nousua. Peliä on jäljellä 40 sekuntia kun Reims pääsee puolittain hyökkäämään alivoimalla, mutta se tilanne kuihtuu heti kasaan. 25 sekuntia aikaa ja Amiens saa pallon Reimsin kenttäpuoliskolle ja saavat vaparin noin puolesta kentästä.  Vapari annetaan kun kellossa on TASAN 90+5min. Ja tuon vaparin lopputulos näkyy alla olevasta videosta.

Ja näin tämä tarina pääsee loppuunsa. Niin uskomatonta kuin se onkin, Amiens on noussut toisen kerran putkeen ja pelaavat ensi kaudella Ligue 1! Pélissier on noussut niin sanottuun eliittiin ja on todella isossa maineessa Ranskassa näiden urotekojensa jälkeen. Mies valmentaa tällä hetkellä jälleen Ligue 2 ja Lorient, mutta hänen perintönsä elää Amiensissa. Amiens jatkaa Ligue 1 ja on pärjännyt pienellä budjetilla todella hyvin.

Tämä kausi on lähtenyt Amiensilla ihan OK käyntiin, vierastappio avauskierroksella Nicea vastaan 2-1, mutta sen jälkeen hieno voitto Lillestä kotona 1-0. Nyt saavat puolestaan pelata toisen kotipelin putkeen ja vieraaksi saapuu Nantes. Kertoimissa Amiens on pienoinen suosikki, mutta aika tasaista peliä on luvassa. Nantes on aloittanut kautensa aavistuksen heikommin kun tappio Lillelle ja tasapeli Marseillea vastaan, mutta mistään katastrofista ei ole kysymys. Tämä oli enemmänkin odotettua koska Nantesilla on aika ikävästi vaihtuvuutta alkaen valmentajasta.

Matsi on oikeastaan todella vaikeasti arvioitavissa, koska molemmilla uudet valmentajat ja Nantesill niin suuri vaihtuvuus. Amiens lähtökohtaisesti näistä on heikompi joukkue, mutta heillä on kotietu. Itse kuitenkin kallistun aavistuksen vieraisiin tänään ja otankin pienellä seuraavan vedon (laitan sen vihjeisiin artikkelin jälkeen). HUOM! TYKITYS EI TARKOITA PANOSTA!

Päivän tykitys: AMIENS – NANTES VETO: NANTES +0

 

Kirjoittanut Jondeli
Tipsejä Ranskan jalkapallo sarjoihin sekä UEFAn sarjoihin.
@peepso_user_1478(Iletus)
Otetaas peesiin. Ja toivotetaan hyvää kautta!
@peepso_user_1479(Zoltan8D)
Uuuh hyvää tekstiä! Nantes peesiin ja Jondelin bloggaukset vankasti seurantaan
7 months sitten 7 months sitten
@peepso_user_1479(Zoltan8D)
Paljon uutta pystyy kyl oppiin yhestä blogipostauksesta, Ranskan futista tai mitään sarjafutista on tullut seurattua tosi vähän, joten hyvä alustus kyllä Amiensista
7 months sitten 7 months sitten